Posta va concedia 3.650 de angajati din septembrie

Joi, 18 Iulie 2013, ora 15:17
1452 citiri
Posta va concedia 3.650 de angajati din septembrie

Un numar de 3.650 de angajati ai Postei Romane vor fi disponibilizati incepand cu luna septembrie, reprezentand 11% din total, ca parte a procesului de restructurare a companiei care vizeaza restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de salariati ai operatorului postal.

La finele anului trecut, Posta avea 32.887 salariati.

"Incepand cu luna septembrie 2013, din cadrul Postei Romane vor fi disponibilizasi 3.650 de angajati, pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania. Aceste criterii sunt construite pe baza evaluarii competentei profesionale, abaterilor disciplinare cat si a optiunii individuale. Procesul de disponibilizare va fi aplicat fara sa fie afectata derularea normala a activitatilor Postei Romane la nivel national", se arata intr-un comunicat al Postei.

Anuntul survine unei intalniri de lucru care a avut loc joi la sediul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), la care au participat presedintele Consiliului de Administratie Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), conducerea executiva a operatorului, reprezentantiai MSI si conducerea Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania

"Tematica discutiilor a privit procesul de restructurare si modernizare a Po?tei Romane, disponibilizarile colective si masurile pentru eficientizarea activitatii companiei. A fost analizat graficul de aplicare a procesului de disponibilizare colectiva derulat in conformitate cu acordul incheiat intre conducerea executiva a Postei Romane si Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania", se spune in comunicat.

Pe termen scurt, procesul de restructurare si modernizare a Postei Romane are ca obiectiv restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Romane pe piata serviciilor postale, piata liberalizata la 1 ianuarie 2013.

Echipa de management a CNPR are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei si consolidarea pozitiei de lider pe piata a companiei, se mai spune in comunicat.

Situatia actuala

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

Actionarii CNPR sunt MSI - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011, potrivit datelor din bilantul Postei remis MEDIAFAX.

In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fata de numar mediu de 35.576 in 2008.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#concedieri posta romana, #restructurare posta romana, #strategie management Posta Romana , #Angajati