Provident Financial Romania si-a redus pierderile din S1

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 15:55
1928 citiri
Provident Financial Romania si-a redus pierderile din S1

Provident Financial Romania si-a redus pierderea operationala la 2 milioane euro in primul semestru, de la 5,2 milioane euro cat inregistrase in aceeasi perioada din 2008, a declarat, pentru NewsIn, directorul de comunicare al companiei, Vlad Sandru.

"Ne mentinem estimarea initiala ca afacerea va trece pe profit pana la finalul lui 2010, insa acest lucru depinde, fireste, si de evolutia economiei. In plus, ne mentinem obiectivul anuntat anterior, de a avea peste 300.000 de clienti in Romania pana in 2012", a mentionat Sandru, in conditiile in care compania avea la sfarsitul lui iunie 2009 peste 120.000 de clienti.

Sandru a adaugat ca firma a inasprit conditiile de acordare a creditelor inca de anul trecut, limitand astfel ritmul de crestere a numarului de clienti si volumului imprumuturilor acordate. In plus, compania a impus metode de control mai stricte pentru limitarea costurilor si a cheltuielilor de capital.

Cei mai multi dintre clientii Provident Financial Romania au venituri disponibile cuprinse intre 700 si 1.500 lei, valoarea medie a imprumuturilor acordate de companie fiind de aproximativ 1.200 lei.

Clientii tinta ai companiei sunt in general persoane cu venituri moderate - muncitori, casieri, functionari publici sau angajati ai sistemului de sanatate.

"Pe de alta parte, portofoliul nostru de clienti cuprinde si manageri de companii, medici, jurnalisti sau profesori universitari. Peste 80% dintre ei au varste cuprinse intre 21 si 55 de ani si mai putin de 8% dintre clientii nostri sunt pensionari", a mai spus Sandru.

Potrivit datelor companiei, imprumuturile la domiciliu sunt de cele mai multe ori folosite pentru achizitionarea de bunuri de uz casnic sau pentru a efectua mici imbunatatiri in locuinta.

Numarul de angajati depaseste in prezent 440 de persoane, fata de 382 cati erau la sfarsitul anului trecut, si, potrivit estimarilor, ar putea depasi 515 angajati pana la sfarsitul lui 2009.

In acelasi timp, numarul reprezentantilor Provident Financial in Romania a crescut de la 1.700 la sfarsitul anului trecut la circa 2.000 la jumatatea anului, iar valoarea comisioanelor acordate acestora s-a ridicat la 1,4 milioane lire sterline (circa 6,6 milioane lei). Pana la finalul anului, numarul reprezentantilor ar putea depasi 2.500, a mai spus Sandru.

Pierderea operationala inregistrata de companie a avut la baza investitiile realizate in infrastructura si personal, care au depasit 10 milioane euro in primele sase luni din 2009, ceea ce ridica valoarea totala a investitiilor Provident in Romania la circa 37 milioane euro.

"Preconizam ca valoarea investitiilor va fi similara in cea de-a doua parte a anului si se va axa pe o crestere sanatoasa a operatiunilor in zonele in care suntem deja prezenti", a mai spus Sandru.

Compania a inregistrat venituri de 17,5 milioane euro in primele sase luni din 2009, fata de 6 milioane euro in primul semestru din 2008.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#angajati, #clienti, #comisioane, #financial, #locuinta, #provident, #romania , #Angajati