Reprezentantii oamenilor de afaceri solicita reducerea CAS-ului cu 4-5%

Vineri, 23 Martie 2007, ora 08:05
1076 citiri

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera ca o reducere a contributiilor la asigurarile sociale (CAS) cu 4-5% ar putea rezolva partial criza fortei de munca din Romania odata cu cresterea nivelului salariilor, a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

Reducerea CAS-ului ar trebui sa fie problema numarul unu pentru autoritatile din Romania in acest moment, spune Pogonaru. Reprezentantii oamenilor de afaceri sunt de parere ca un nivel mare al CAS-ului incurajeaza piata fortei de munca la negru.

Numai in constructii este nevoie de inca 500.000 de muncitori in constructii in acest an pentru a acoperi necesarul de 800.000 in sectorul de stat si cel privat, potrivit datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO). Potrivit presedintelui ARACO Laurentiu Plosceanu, in prezent exista cateva zeci de mii de muncitori calificati, dar si necalificati care lucreaza fara carte de munca.

Contributia la asigurarile sociale de stat este in prezent de 29%, angajatorul platind 19,5%, iar angajatul 9,5%. Valoarea contributiei a fost modificata prin legea bugetului de stat pe 2007 si a scazut fata de anul trecut cu un punct procentual (0,25% de la somaj, 0,5% de la accidente de munca si boli profesionale si 0,25% de la asigurarile pentru somaj).

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...