Termica Suceava ar putea intra in conservare. 300 de angajati risca disponibilizarea

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 15:55
2244 citiri
Termica Suceava ar putea intra in conservare. 300 de angajati risca disponibilizarea

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, ca societatea de termoficare Termica SA apartinand Consiliului Local ar putea intra in conservare in acest an dupa ce va functiona noua centrala termica a orasului construita de firma Adrem Invest, iar o parte dintre angajati vor fi disponibizati.

Lungu a spus, intr-o conferinta de presa, ca administratia locala analizeaza procedura de transfer a activitatii de producere a energiei termice de la Termica SA la noua centrala de cogenerare construita de firma Adrem Invest si care va asigura, incepand cu iarna 2013-2014, incalzirea in regim centralizat.

El a aratat ca pretul gigacaloriei va ramane la fel pentru populatie, de aproximativ 200 de lei, dar ca municipalitatea nu va fi nevoita sa mai asigure subventionarea producerii acesteia.

Primarul a spus ca programul de restructurare propus de AGA din Termica SA prevede disponibilizarea a 330 de angajati din cei 569 de salariati existenti, persoanele disponibilizate urmand sa beneficieze de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de munca.

El a aratat ca firma Adrem Invest va prelua si concesiunea pentru distributia agentului termic si ca, in aceste conditii, o parte din salariatii Termica care lucreaza in acest sector vor fi preluati de aceasta firma.

Lungu si-a exprimat increderea ca Adrem Invest va veni cu o noua gandire in domeniul distributiei energiei termice, cu incheierea de contracte cu beneficiarii finali, astfel incat sa fie evitate situatiile din prezent, cand se constata intarzieri foarte mari la plata incalzirii, datoriile populatiei fiind de peste 20 de milioane de lei.

Primarul a mai declarat ca Termica SA Suceava va intra, cel mai probabil, in conservare, urmand ca, in cazul in care vor exista firme interesate sa preia firme pentru activitatea de producere a energiei electrice, aceasta sa fie privatizata.

Noua centrala termica de cogenerare ar fi trebuit inaugurata in mai 2013, dar primarul a apreciat ca aceasta va fi functionala in toamna acestui an.

Centrala va furniza 270.000 de gigacalorii anual, iar pretul de livrare stabilit conform contractului va fi de 116 lei/Gcal, fara TVA. La acest pret, consumatorul va mai achita 90 de lei/Gcal pentru transportul agentului termic.

Firma de inginerie industriala Adrem Invest Bucuresti a castigat in primavara anului 2011 licitatia organizata de Primaria Suceava pentru construirea unei centrale termice in oras si infiintarea unei noi societati de termoficare. Combustibilul pe care va functiona centrala va fi gazul metan in timpul iernii si biomasa pe perioada de vara.

Pentru realizarea acestui proiect Primaria Suceava si societatea Termica SA Suceava pun la dispozitie terenul si utilitatile.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#inchidere Termica SA Suceava, #conservare Termica SA, #disponibilizari Termica SA , #Angajati