Unde poti sa-ti deschizi o afacere fara prea multe probleme fiscale

Miercuri, 10 Ianuarie 2007, ora 16:17
2036 citiri

Cele mai atractive tari pentru infiintarea unei companii internationale care vor sa infiinteze o reprezentanta in strainatate sunt Olanda, Suedia si Marea Britanie. Asa ne arata un studiu efectuat la solicitarea Cameri de Comert si Industrie din Paris, la care au participat 1.000 de angajati cu pozitii de top management. Tarile participante la sondaj au fost Olanda, Suedia, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, Spania, Belgia, Italia, Franta si Germania.

La finalul topului regasim Germania, ca fiind cea mai putin atractiva, votata de 95% dintre firmele intervievate. Participantii la studiu au decis ca fiscalitatea Germaniei descurajeaza - nivelul impozitelor si taxelor este foarte dezavantajos pentru investitorii straini. Pe locul doi se plaseaza chiar Franta, cu o pondere de 89% din totalul companiilor care au participat la sondaj.

Olanda, Suedia si Marea Britanie sunt considerate in proportie de 71%, 56%, respectiv 54% piete atractive pentru companiile straine in functie de sistemul de impozitare.

In ceea ce priveste nivelul impozitelor pe venit in cadrul celor 25 de state din UE (inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei) exista discrepante foarte mari, se arat intr-un studiu realizat de firma Deloitte Touche Tohmatsu.

Diferente au fost observate si in cazul costurilor la angajare, in unele tari. Muncitorii irlandezi platesc 6,34% din venituri sub forma de impozit si costuri legate de asigurarile sociale, cel mai mic impozit platit pe venit ca procent din veniturile totale comparativ cu salariatii din tarile membre ale Uniunii Europene.

Urmeaza Cipru, cu un impozit de 8,77%, in timp ce muncitorii portughezi platesc cel mai mare impozit, de aproape 50%.

Lituania, tara ce a aderat la UE in 2004, are cea mai redusa medie a costurilor totale legate de angajare pentru companii, se arata in acelasi studiu. Incluzand contributiile angajatorului la asigurarile sociale, costurile totale se ridica la 5.124 euro (6.697 dolari) pe an. Slovacia, Estonia si Ungaria fac si ele parte din categorai tarilor cu costurile totale sub 10.000 de euro (pentru fiecare angajator).

Bani si afaceri

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...