Costul securitatii cibernetice: Cat trebuie sa plateasca o firma de mici dimensiuni?

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 08:35
2589 citiri
Costul securitatii cibernetice: Cat trebuie sa plateasca o firma de mici dimensiuni?
Foto: Enmain

Internetul a devenit, in ultima vreme, un mediu de afaceri plin de amenintari din cauza hackerilor. Multe dintre marile companii au fost afectate de atacuri cibernetice, ca de altfel si cele mici. In acelasi timp, atacurile cibernetice pot deveni si mai periculoase, dupa cum reiese din studiul realizat de Pew Research Internet Project.

Cat ar trebui sa chealtuiasca o mica firma pentru a-si asigura protectie cibernetica? Conform lui Eric Montague, presedintele companiei IT Executech, o firma cu 50 de angajati are nevoie de 57.600 de dolari pe an, spun cei de la BusinessWeek.

Montague recomanda gazduirea securizata pentru e-mail-urile angajatilor unei companii, care costa 12,95 de dolari pe luna pentru fiecare angajat, un serviciu antivirus, care costa trei dolari pe luna pentru fiecare angajat si un serviciu backup online, care costa 50 de centi/Gb. Acestora li se adauga un sistem de securitate pentru mobil - 20 de dolari pe luna pentru fiecare angajat, costurile pentru un serviciu extern IT - 52,5 dolari pe luna pentru fiecare angajat. Astfel, suma calculata de Montague pentru o firma cu 50 de angajati ajunge la 4.800 de dolari, adica 57.600 de dolari pe an.

Companiile care au nevoie de mai putini angajati in echipa IT pot reduce aceste costuri, ceea ce ar putea ajuta-o sa cumpere alte servicii de care are nevoie. Un nou firewall, performant, de exemplu, costa 1.200 de dolari pentru cinci ani.

O compania s-ar putea sa aiba nevoie si de asigurari cibernetice, polite pe care un numar tot mai mare de asiguratori le ofera. Preturile acestor polite variaza in functie de specificul activitatii firmei interesate si de tipurile de riscuri pe care vrea sa le acopere. Deborah Kostroun, purtator de cuvant al unei companii de asigurari, a spus ca un retailer cu vanzari anuale de 10 milioane dolari ar putea plati 2.000 dolari pe an pentru o polita "cibernetica" ce acopera raspundere civila de pana la un milion de dolari.

Toate aceste masuri de securitate majoreaza costurile, mai ales pentru proprietarii de afaceri mici, care sunt mai precauti in fata acestei situatii. Insa niciun nivel al investitiilor in aplicatii si masuri de securitate nu poate garanta ca afacerea este protejata complet din punct de vedere cibernetic. Totusi, exista si o parte buna: deoarece numarul de atacuri cibernetice este in crestere, concurenta din randul companiilor de securitate informatice a crescut, ceea ce poate conduce la o scadere a preturilor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#securitate informatica, #costuri securitate informatica , #Angajatori