MedLife a cumparat reteaua de clinici Anima si ar putea sa o dezvolte in intreaga tara

Luni, 06 Februarie 2017, ora 14:29
7535 citiri
MedLife a cumparat reteaua de clinici Anima si ar putea sa o dezvolte in intreaga tara

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta achizitionarea integrala a retelei de clinici Anima.

Anima Specialty Medical Services are in componenta 6 policlinici si un laborator, peste 200 de angajati, specialisti medicali si personal de suport, fiind prima retea de medicina privata cu retea proprie de medicina de familie din Romania.

Totodata, Anima este unul dintre cei mai mari furnizori privati de servicii medicale de ambulator in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), acoperind peste 15 de specialitati, printre care medicina de familie, obstetrica - ginecologie, ORL, endocrinologie, Oftalmologie, dermato - venerologie, cardiologie, psihiatrie, reumatologie, gastroenterologie, alergologie si imunologie clinica.

Potrivit reprezentantilor companiei, Anima are in prezent 75.000 de abonati corporate, concentrati in special pe abonamente care acopera servicii de medicina muncii. La nivelul anului 2016, Anima a inregistrat o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro.

"Anima este un jucator important pe piata de servicii medicale din Romania, cu o retea extinsa de medici de familie si medici specialisti aflati in contract cu CNAS, o companie solida fnanciar si cu o buna calitate a actului medical. Prin aceasta achizitie, MedLife isi intareste pozitia de lider, devenind singurul jucator din Romania cu doua branduri stratificate pe piata serviciilor de ambulator si cea a abonamentelor corporative si medicina muncii. Serviciile medicale oferite de Anima vin si in perfecta completare cu brandul Sfanta Maria lansat de MedLife pe servicii de laborator anul trecut si care se adreseaza aceluiasi segment de populatie.

Anima va ramane o companie autonoma, cu un departament de vanzari care va functiona diferit si independent de cel ce promoveaza brandul MedLife. Vom pastra managementul prezent in care avem mare incredere. Asa cum procedam in cazul tuturor achizitiilor, dupa preluare vom identifica functiunile si activitatile pe care le putem eficientiza pentru a captura economia de scara", a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife.

Mihai Marcu a mentionat si despre posibilitatea extinderii modelului de business Anima la nivel national:

"Dupa finalizarea achizitiei conditionata de aprobarea Consiliului Concurentei, vom studia impreuna oportunitatea replicarii modelului de business al Anima la nivel national, concentrat pe segmentul de populatie careia i se adreseaza si in prezent.

Va rog sa remarcati ca serviciile Anima sunt simbiotice cu cele oferite sub brandul MedLife, de imagistica specializata, spitalicesti si farma, pe care Anima nu le ofera in prezent.

Clientii celui mai de incredere brand medical din Romania din ultimii sase ani vor avea oportunitatea sa aleaga in viitor dintr-o paleta mai larga de preturi sii servicii. Clientii corporate vor avea si ei ocazia sa aleaga intre doua produse optimizate si customizate cu un raport calitate/pret bine echilibrat", a declarat Presedintele MedLife.

"Prin acest parteneriat, clientii vor avea parte de valoare adaugata in ceea ce priveste serviciile medicale private din Romania, MedLife diferentiindu-se de restul pietei. Ne-am alaturat unei companii cu care impartasim aceleasi valori si care s-a dezvoltat punand mereu nevoile pacientilor in centrul activitatilor sale. Ne bucuram sa devenim parte a celui mai mare operator de pe piata serviciilor medicale private din Romania", a declarat Cristian Sas, CEO Anima.

Consultantii vanzatorului au fost KPMG Deal Advisory si Sergiu Negut, in timp ce consultantii MedLife au fost TaxHouse si Dima&Asociatii.

Achizitionarea integrala a retelei de clinici Anima reprezinta cea de-a 15-a achizitie derulata pana acum de grupul MedLife, Almina Trading SRL fiind ultima achizitie anuntata.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...