Romania, mai atractiva decat Polonia pentru servicii de back-office

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 15:33
1634 citiri
Romania, mai atractiva decat Polonia pentru servicii de back-office

Romania ar putea deveni atractiva pentru investitorii straini care sunt in cautare de noi locatii in care sa isi dezvolte un centru de tip back-office.

In cadrul unei conferinte a Asociatiei liderilor din domeniul serviciilor pentru afaceri din Polonia, organizata in Sopot, o statiune de la Marea Baltica, un director a afirmat ca desi inca nu s-a luat decizia de a se transfera aici, "privim spre Romania tot timpul", scrie Financial Times.

Cu toate acestea, Romania are in continuare o mare problema: lipsa experientei in management, necesara pentru gestionarea rapida a operatiunilor de back office, segment in care polonezii exceleaza.

"Am venit la Cracovia datorita ecosistemului existent creat de investitori anteriori", a afirmat Przemek Berendt, vicepresedinte de marketing global pentru Luxoft, o companie de software rus, cu operatiuni la Cracovia.

Astfel de investitii au plasat Polonia in varful lantului valoric, iar segmentul a cunoscut o dezvoltare extensiva in ultimul deceniu. Investitorii cer acum competente mai mari si, in consecinta, transfera birourilor poloneze responsabilitati mai mari. Desi forta de munca este mai ieftina in Romania, investitorii continua sa aleaga Polonia datorita reputatiei sale.

Tinerii bine educati din Polonia, cunoscatori de mai multe limbi straine, cu varsta in jur de 30 de ani sunt candidatii tinta ai companiilor.

Boom-ul, care a creat aproxiamtiv 90.000 de locuri de munca, este in pericol sa inceteze rapid. Conform lui Jerzy Buzek, fost premier polonez si fost presedinte al Parlamentului European, avansul va incetini considerabil in urmatorii 15-20 de ani.

Pana atunci, insa, Polonia ramane cea de-a treia cea mai atractiva locatie de back-office din lume, dupa India si China, dupa cum releva compania de consultanta Hackett Group.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#competitivitate romania, #backoffice Romania, #servicii backoffice romania , #Angajatori