Un om de afaceri roman, innobilat de regina Elizabeta a II-a

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 15:10
1436 citiri
Un om de afaceri roman, innobilat de regina Elizabeta a II-a
Omul de afaceri George Iacobescu, innobilat de regina Elizabeta a II-a

Omul de afaceri de origine romana George Iacobescu, directorul executiv al grupului Canary Wharf, a primit titlul de cavaler din partea reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii pentru "servicii aduse caritatii, comunitatii si industriei serviciilor financiare".

Numele omului de afaceri de origine romana se regaseste pe o lista cu aproape 1.000 de personalitati pe care regina le-a recompensat cu ocazia Anului Nou. Numai 12% dintre aceste personalitati au fost premiate, insa, pentru serviciile aduse industriei si economiei, noteaza Daily Telegraph.

George Iacobescu avea deja din 2003 si titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic ca director executiv al grupului care detine si dezvolta al doilea centru financiar al Londrei.

In varsta de 66 de ani, George Iacobescu a fugit din Romania in anii ''70, iar in prezent este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Occident. I se spune, uneori, "proprietarul bancherilor". Este in topul celor mai bine platiti manageri din Europa si are raspunderea celei mai mari investitii pentru reabilitare urbana de pe continent.

A invatat la scoala primara din Tunari. Dupa absolvirea Liceului "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, a facut facultatea de inginerie civila si industriala la Bucuresti si prima sa slujba a fost in proiectarea unor statii de pompare.

In 1975, George Iacobescu s-a folosit de contactele sale din strainatate si a emigrat in Canada. A lucrat ca inginer pentru Olympia & York in Toronto, apoi a fost promovat manger in constructii si ulterior a devenit vicepresedinte al firmei, din 1978 pana in 1987.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#om afaceri George Iacobescu, #George Iacobesc innobilat , #Angajatori