5 Semne ca este timpul sa va schimbati programul de contabilitate

Marti, 13 Iunie 2017, ora 11:22
1900 citiri
5 Semne ca este timpul sa va schimbati programul de contabilitate

Schimbarea este singura constanta in univers, dar uitandu-va la programul de contabilitate pe care il utilizati de ani integi, nu sunteti foarte sigur de acest lucru.

Este de inteles ca nicio firma nu vrea sa ajunga in postura de a ramane in urma cu inregistrarea actelor contabile cat timp angajatii din departamentul de specialitate implementeaza si se obisnuiesc cu utilizarea noului soft.

Insa cele mai noi programe de contabilitate sunt create de specialisti care s-au perfectionat de-a lungul timpului si inteleg provocarile carora trebuie sa le faca fata un contabil si manager financiar.

De cat timp ati pierdut contactul cu piata programelor de contabilitate?

Multe intreprinderi mici si mijlocii utilizeaza un program de contabilitate invechit, cu serioase limitari care impun munca manuala paralela. Astfel se pierde timp, dar apar si inevitabile erori.

Prin comparatie, orice soft financiar-contabil si de gestiune modern este creat pentru a usura munca contabililor. Au interfete simple, cu elemente grafice ajutatoare, cum ar fi grafice si reprezentari vizuale are valorilor numerice, ofera posibilitatea de integrare cu alte softuri utilizate pentru urmarirea stocurilor si generarea de rapoarte si sunt disponibile pe mai multe dispozitive: computer, telefon mobil sau tableta.

Daca toate aceste informatii reprezinta o noutate pentru dumneavoastra, inseamna ca programul de contabilitate pe care il utilizati nu se numara printre cele moderne si performante. Iata alte cinci semne ca ati ajuns la punctul in care se impune o schimbare in acest sens:

1. Probleme de compatibilitate cu sistemul de operare

Actualizarea sistemului de operare a fost efectuata cu succes, pentru a beneficia de cele mai noi functionalitati si politici de securitate IT. In schimb programul de contabilitate este acelasi pe care l-ati utilizat de la inceputul activitatii. Si acest lucru se observa, sub forma unor erori neasteptate si functionari necorespunzatoare.

Un program de contabilitate modern, cum este WizCount, poate fi utilizat si pe sisteme de operare mai vechi, insa este complet compatibil cu cele mai noi versiuni de Windows.

2. Vanzarile se efectueaza pe "orbeste"

Probabil ca nu sunt probleme cu stocurile de produse si puteti onora comanda pe care tocmai ati primit-o... dar nu sunteti sigur. Ultima actualizare de stocuri s-a facut cu cateva zile in urma, cand contabilul a introdus in sistem datele primite de la depozit. Intre timp au mai existat cateva comenzi, dar sperati ca nu vor fi probleme.

In conditiile competitiei actuale, nu va permiteti o astfel de atitudine. Toate comenzile trebuie onorate la timp si integral. Insa acest lucru nu este posibil daca programul de contabilitate nu contine un modul pentru actualizarea automata a stocurilor. Cu ajutorul unei solutii de contabilitate si gestiune moderne ca WizCount, toate informatiile sunt actuale si aveti in orice moment o situatie reala a stocurilor existente in depozit.

3. Programul de contabilitate nu este mobil

Aplicatie pe telefonul mobil pentru a lucra in programul de contabilitate? Soft-ul pe care il utilizati probabil ca a fost creat inainte de aparitia telefoanelor inteligente. Desigur, nu toti managerii lucreaza de acasa sau in timpul calatoriilor de afaceri direct in programul de contabilitate, dar este un mare avantaj daca aveti aceasta posibilitate.

Afacerile nu se mai incheie demult doar in birouri si sali de sedinte. Ati putea intalni un potential client in timp ce asteptati imbarcarea in avion, sau la o conferinta de specialitate. Ar fi exceptional sa puteti introduce o rezervare de stoc sau un numar de inregistrare pentru un contract de furnizare in timp real, oriunde v-ati afla.

4. Nu aveti o situatie exacta a incasarilor si platilor

Este cazul sa aplicati o penalitate contractuala pentru facturi neplatite la timp de clienti? Ati depasit pragul de atentie la sumele neplatite pe care le datorati? Listele de cifre care se deruleaza pe ecranul programului de contabilitate sunt greu de parcurs si nu va ofera o concluzie clara.

In paralel, un concurent de pe piata care foloseste un soft de contabilitate actual are mereu posibilitatea de a accesa modulul de prezentare grafica intuitiva, care indica in mod precis situatia incasarilor si platilor. De exemplu, WizCount va ofera posibilitatea de a stabili pragurile de atentie si alerta pentru sume neplatite, neincasate si pentru disponibilitatile de numerar, pentru a nu ajunge in niciun moment intr-o situatie dificil de remediat.

5. Pierdeti mult timp generand rapoarte

Pregatirea bilantului, a contului de profit si pierdere si a balantei de verificare inca se realizeaza manual, in sensul ca echipa contabila preia datele din programul de contabilitate si le aranjeaza in formatul oficial solicitat de autoritati. Aceste date trebuie verificate, iar documentul final formatat cu atentie, iar acest lucru ia foarte mult timp.

Cum ar fi daca un simplu click ar genera aceste rapoarte, 100% corecte si formatate conform cerintelor? Acest lucru este o realitate pentru contabilii si managerii care lucreaza cu un soft de ultima generatie care ofera o gama foarte larga de rapoarte predefinite, in care datele din sistem sunt importate automat.

Daca va regasiti cel putin intr-una dintre situatiile de mai sus, nu este nicio indoiala: este timpul sa va schimbati programul de contabilitate cu unul modern, fiabil si creat pentru a va usura munca in mod efectiv.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#program contabilitate Wizrom, #contabilitate performanta, #program contabilitate modern, #contabilitate eficienta , #Bilant