Bucharest Ring investeste 15 milioane euro in amenajarea circuitului din Bucuresti

Joi, 10 Mai 2007, ora 16:47
2085 citiri

Compania Bucharest Ring va investi 15 milioane euro in circuitul auto din jurul Palatului Parlamentului din Bucuresti, unde intre 18 si 20 mai se va desfasura competitia Bucharest Challenge, la care in ziua cursei FIA GT sunt asteptati 70.000 de oameni.

Hartmut Beyer, CEO al Bucharest Ring, a precizat ca investitiile pentru amenajarea circuitului vor ajunge la 15 milioane euro pentru evenimentul din acest an. In plus, Bucharest Ring a semnat cu municipalitatea capitalei un acord prin care s-a angajat sa organizeze anual in urmatorii zece ani curse din calendarul FIA GT.

"Compania noastra a platit pentru constructia circuitului, municipalitatea nu a scos niciun ban. Anul acesta investitia a fost mai mare pentru ca a trebuit sa construim totul de la inceput, insa la anul spre exemplu va trebui sa cheltuim mult mai putin, deoarece avem deja asfaltul", a spus Beyer care a adaugat ca este om de sport si nu il intereseaza disputele politice create in jurul competitiei.

Organizatorul a precizat ca "nu se pune problema ca asfaltul sa nu reziste, e unul special de curse, unul foarte rrezistent (...) am calculat ca trebuie sa tina minimum zece ani". El a adaugat ca asfaltul nu va fi distrus de traficul zilnic din capitala si a completat spunand ca daca se va strica ceva la asfalt din cauza companiei, tot compania va repara.

Beyer a spus ca e greu de spus cat va investi Bucharest Ring in urmatorii zece ani, deoarece suma depinde foarte mult de proiectele pe care le va desfasura. El a apreciat totusi ca suma anuala investita va fi de peste 1,5 milioane euro.

Despre sumele pe care Bucharest Ring spera sa le obtina din bilete, Beyer a precizat ca la cursele de duminica 20 mai, daca vor veni 70.000 de spectatori, compania va incasa aproximativ patru milioane euro. El a subliniat ca acesti bani nu pot fi inclusi la categoria castiguri, data fiind investitia totala de 15 milioane, insa considera ca dupa cursa de la anul se va fi putea face un prim bilant.

Circuitul din jurul Palatului Parlamentului are 3,1 kilometri lungime si urmaza traseul Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Piata Arsenalului (Hotel Mariott) - Podul Izvor - Bd. Natiunilor Unite. Amenajarile tehnice si de securitate au fost facute de firma Pa&Co, a omului de afaceri Costel Casuneanu.

Evenimentul Bucharest Challenge se va desfasura intre 18 si 20 mai si va cuprinde curse din calendarul FIA GT, FIA GT3 si Dacia Logan Cup.

Etapa de la Bucuresti este a treia din cele zece curse incluse in calendarul FIA GT 2007. Evenimentul va cuprinde si o cursa British Formula 3, competitie in care si-au inceput cariera piloti faimosi de , cum ar fi Ayrton Senna sau Mikka Hakkinnen.

La cursa de la Bucuresti vor concura masini ale unor marci prestigiose, cum ar fi Lamborghini, Maserati, Aston Martin sau Porsche. Investitorul Bucharest Ring a cumparat dreptul de a organiza cursa de la firma britanica SRO - promotorul campionatului FIA.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...