Consiliul Concurentei investigheaza piata tichetelor de masa

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 14:25
2405 citiri
Consiliul Concurentei investigheaza piata tichetelor de masa

Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a efectuat inspectii inopinate la sediile si sucursalele primelor trei companii emitente de tichete de masa de pe piata, Edenred, Sodexo Pass si Cheque Dejeuner.

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile si sucursalele primelor trei companii emitente de tichete de masa de pe piata: Edenred, Sodexo Pass si Cheque Dejeuner.

Inspectiile au avut loc in cadrul investigatiei, declansate de Consiliul Concurentei, privind o posibila intelegere intre aceste companii in vederea eliminarii de pe piata a celor doi concurenti mai mici, Romticket si Ascendi. Investigatia pe piata emiterii, gestionarii si comercializarii tichetelor de masa a fost declansata ca urmare a unei plangeri primite de autoritatea de concurenta", se arata in comunicat.

Valoarea nominala a unui tichet de masa este aceeasi pentru toti beneficiarii, 9 lei, fiind stabilita si actualizata periodic, in baza legii, prin ordin, de catre ministrul muncii, familiei si protectiei sociale.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Din septembrie 2009, autoritatea romana de concurenta a adoptat noile instructiuni privind politica de clementa, instructiuni care se aplica atat intelegerilor orizontale, cat si restrictionarilor verticale foarte grave.

Legea concurentei (nr. 21/1996) interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#investigatie consiliul concurentei, #Edenred, #Sodexo Pass, #Cheque Dejeuner, #tichete masa , #Bilant