Bob Marley devine brandul unei afaceri internationale cu marijuana

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 14:20
2013 citiri
Bob Marley devine brandul unei afaceri internationale cu marijuana
Foto: Fancy

Cantaretul jamaican de muzica reggae Bob Marley, o figura cult la nivel mondial, ar putea deveni o imagine reprezentativa pentru consumul de marijuana. Recent, Privateer Holdings, o firma cu capital privat din Seattle, a batut palma cu rudele faimosului muzician pentru a lansa un brand global de canabis.

Marley Natural ar urma sa isi lanseze prima linie de produse pe baza de marijuana in 2015, intre acestea inscriindu-se "tulpini vechi de marijuana jamaicana", creme si balsamuri de buze cu marijuana, cat si accesorii, precum vaporizatoare si pipe "aidoma celor pe care le prefera Bob", dezvaluie un material semnat Financial Times.

Indrazneata miscare a Privateer Holdings vine pe fondul extinderii pietei de desfacere pentru marijuana folosita in scop recreational, fenomen favorizat de legalizarea vanzarii acestui produs in cateva state americane, intre care Washington si Colorado, cat si in Uruguay, dar si de faptul ca, in alte colturi de lume, consumul de marijuana nu mai este ilegal, iar marijuana medicinala nu mai este stigmatizata.

Doar in SUA, comercializarea marijuanei recreationale si medicinale va genera vanzari de 2,6 miliarde de dolari pana la finele acestui an.

Brandul global Bob Marley, doar o chestiune de timp

Potrivit spuselor lui Brendan Kennedy, CEO al Privateer Holdings, oferta pe care le-a facut-o rudelor lui Bob Marley pentru dezvoltarea brandului care sa ii poarte numele l-a bantuit ani de zile.

Si este de inteles de ce: de la moartea prematura a artistului, in 1981, celebritatea lui n-a facut decat sa creasca, transformandu-l intr-o emblema a muzicii reggae si in cea mai faimoasa vedeta sustinatoare a consumului si legalizarii marijuanei.

Urmasii lui Bob Marley au profitat de popularitatea cantaretului si au lansat deja o serie de afaceri care ii poarta numele: House of Marley, un business cu casti si accesorii audio, si Marley Coffee. Cat despre viitorul brand, Marley Natural, gama sa de produse va fi comercializata initial in tari si juridictii unde marijuana este legala. Brendan Kennedy s-a aratat, de altfel, interesat sa introduca aceste produse pe baza de marijuana pe piete ca Olanda, Uruguay, Canada, Israel si Spania.

Industria canabisului atrage investitiori pe banda rulanta

Recenta liberalizare a consumului de marijuana in SUA a atras un val de investitii in aceasta industrie cu potential major. Compania din spatele publicatiei High Times, revista americana cu si despre marijuana, a lansat un fond de capital privat cu scopul de a strange 300 milioane de dolari pe care sa ii investeasca in industria canabisului. De asemenea, Tom Bollich, cofondatorul grupului Zynga, a devenit CEO-ul unei companii care produce echipamente destinate cultivarii marijuanei.

Cat despre Privateer Holdings, firma a strans 22 milioane de dolari printr-un fond de capital privat si se afla in mijlocul unei noi runde de finantare, ce ar urma sa se incheie pana la finele acestui an, care ii va aduce inca 50 milioane de dolari. Printre afacerile Privateer Holdings se numara si Tilray, producator canadian de marijuana medicinala, si Leafly, un website dedicat evaluarii canabisului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Bob Marley brand marijuana, #produse canabis Bob Marley, #Bob Marley industrie marijuana , #Capital