Generali PPF cere o majorare de capital

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 14:34
1324 citiri
Generali PPF cere o majorare de capital

Grupul financiar Generali PPF vrea sa majoreze capitalul social al asiguratorului Ardaf (ARDF) cu pana la 200 milioane lei, operatiunea urmand sa fie dezbatuta intr-o adunare generala dupa incheierea ofertei publice de preluare, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

Conducerea Ardaf propune majorarea capitalului social pentru compensarea unei creante de 37 milioane euro, la care se va adauga si dobanda aferenta, pe care o detine actionarul majoritar Iberian Structured Investments, controlat de grupul Generali.

Diferenta pana la 200 milioane lei va fi adusa prin aport in numerar. Actionarii Ardaf au fost convocati in 22 iulie pentru a dezbate propunerea, iar daca va fi acceptata, capitalul social al asiguratorului ar putea ajunge la 309 milioane lei.

Generali PPF Holding BV, care detine indirect pachetul majoritar din Ardaf, desfasoara in perioada 5 iunie - 3 iulie 2009 o oferta publica de preluare obligatorie prin care vrea sa cumpere restul de 18% din capitalul Ardaf, pe care nu-l controleaza, pentru o suma maxima de 21,58 milioane lei.

Dupa achizitia pachetului de 18%, Generali Generali PPF Holding BV ar urma sa detina in totalitate asiguratorului Ardaf, oferind celorlalti detinatori un pret de 0,11 lei/unitate.

Asiguratorul Ardaf a afisat o pierdere de aproape 36 milioane lei (8,38 milioane euro) in primul trimestru din acest an, comparativ cu un profit net de 434.380 lei in acelasi interval, pe afaceri in scadere cu 39%.

Ardaf are un capital social de 109 milioane lei, divizat in 1,09 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Compania este detinuta indirect de grupul Generali PPF Holding BV, prin Iberian Structured Investments IBV, care controleaza 82% din capital.

Valoarea de piata a companiei este de 118,81 milioane lei (28,07 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,1090 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de joi.

Titlurile Ardaf se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#actiuni, #capital, #profit , #Capital