HSBC vrea sa-si majoreze capitalul cu 17,7 miliarde dolari

Luni, 02 Martie 2009, ora 10:40
1570 citiri
HSBC vrea sa-si majoreze capitalul cu 17,7 miliarde dolari

HSBC Holdings Plc, cea mai mare banca din Europa, vrea sa faca o majorare de capital de 12,5 miliarde lire sterline (17,7 miliarde dolari), in contextul in care disponibilizeaza 6.100 de angajati si inchide diviziile de creditare HFC si Beneficial in Statele Unite, relateaza Bloomberg.

Profitul net din 2008 a scazut la 5,73 miliarde dolari, de la 19,1 miliarde dolari in anul precedent, a anuntat luni banca britanica. Rezultatul a fost sub estimarea medie facuta de analisti in cadrul unui sondaj Bloomberg, de 13,6 miliarde dolari.

HSBC a mai redus dividendele anuale cu 29%, la 64 centi/actiune. In contextul in care HSBC a economisit in ultimii trei ani peste 42 miliarde dolari pentru acoperirea creditelor neperformante, a evitat sa apeleze la ajutoare din partea guvernului britanic, spre deosebire de Royal Bank of Scotland Group Plc si Lloyds Banking Group Plc. Banca, ce castiga peste trei sferturi din profit din pietele emergente si se confrunta in acest an cu recesiunea economiilor din Asia.

"In prezent, HSBC este bine capitalizata, lichida si profitabila", a declarat presedintele HSBC, Stephen Green. HSBC a redus creditarea, a concediat o parte din manageri si a vandut o serie de unitati pentru a reduce provizioanele in cadrul Household International si pentru a controla pierderile. Compania a fost prima din Europa care a afisat pierderi din creditele ipotecare cu grad de risc ridicat, dupa ce a cumparat compania americana Household International, redenumita HSBC Finance, pentru 15,5 miliarde dolari in 2003.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#capital, #creditare, #divizie , #Capital