Mircea Ursache, ASF: Romania trebuie sa aiba o legislatie europeana in domeniul pietei de capital

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 14:50
1772 citiri

Romania trebuie sa aiba o legislatie europeana in domeniul pietei de capital, in cativa ani, iar pentru atingerea acestui obiectiv 'maturarea legislatiei secundare' este un demers mai mult decat necesar, a declarat marti Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, cu ocazia celei de-a treia editii a conferintei 'Finantare prin piata de capital', organizata de ziarul Bursa.

'Rolul Autoritatii de Supraveghere Financiara este de a implementa legislatia europeana in litera ei. Romania, in cativa ani, trebuie sa aiba o legislatie europeana. Noi am inceput un proces de transformare a pietei de capital. Din cauza supra-reglementarii, piata de capital a inceput sa fie neproductiva. Toate aceste adaugiri la lege n-au facut decat sa impovareze piata. In momentul de fata, maturarea intregii legislatii secundare nu va face decat sa creeze un mediu legislativ favorabil pietei. Trebuie acum sa ne ocupam de legislatia primara. In perioada urmatoare, va fi adoptat un act normativ pentru a rezolva, de exemplu, situatiile existente pe Piata Rasdaq. Pe 29 iulie am transmis Ministerului de Finante forma finala a actului normativ, in functie de observatiile facute de Ministerul de Justitie. De asemenea, pe 30 iulie a.c. am inaintat legiuitorului proiectul de modificare a legislatiei ce priveste fondurile alternative. Daca aceste aspecte se rezolva, imaginea pietei de capital va fi alta', a afirmat Mircea Ursache, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, reglementarile Autoritatii de Supraveghere Financiara trebuie sa rezolve mai multe probleme.

'Nu stiu cat de prietenoase pot fi reglementarile Autoritatii de Supraveghere Financiara, dar ele trebuie sa rezolve mai multe probleme. Piata este confruntata la ora actuala cu batalii personale, cu atitudini bulevardiere. Sa nu va asteptati ca eu sa arbitrez un meci in care jucatorii sunt interesati sa-si dea la picioare. Sanctiunile vor continua pentru cei care vor incalca regulile pietei. Rolul reglementatorului este de a pune in ordine. De asemenea, am adoptat recent un act prin care ne-am afiliat la un acord cu Statele Unite al Americii, privind evitarea evaziunii transfrontaliere. Prin acest acord, vom cunoaste orice fel de tranzactie si venituri obtinute de unii sau de altii, fie pe teritoriul american, fie in alta parte. Nu in ultimul rand, am convenit cu Banca Nationala ca la nivelul ASF sa existe un fond de rezolutie dedicat exclusiv firmelor de investitii, separat de cel al Bancii Nationale', a mai spus vicepresedintele ASF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Mircea Ursache ASF, #Mircea Ursache Romania legislatie europeana , #Capital