Next Capital Factoring, profit de 1,1 mil lei in 2010

Marti, 23 Martie 2010, ora 11:38
2166 citiri
Next Capital Factoring, profit de 1,1 mil lei in 2010

Next Capital Factoring a inregistrat anul trecut un profit brut de 1,1 milioane lei, de 4,4 ori mai mare decat in 2008, pe fondul reducerii expunerii pe domenii precum constructii, imobiliare si transporturi, a declarat marti directorul general al companiei, Bogdan Rosu, transmite NewsIn.

In 2008, Next Capital Factoring a inregistrat un profit brut de circa 250.000 lei.

"Am avut o politica prudenta prin care am reusit sa aducem conturi bune, care nu au generat pierderi", a afirmat Rosu, adaugand ca Next Capital Factoring si-a redus expunerea in domenii precum constructii, imobiliare sau transporturi inca din august 2008.

Compania si-a sporit anul trecut de trei ori volumul total de creante finantate fata de 2008, pana la 150 milioane lei.

"In anul 2009, cuvantul de ordine a fost prudenta. Mediul economic a fost unul foarte riscant, instabil si imprevizibil, in care doar cine a stiut sa isi ajusteze afacerea pe principii de eficienta si prudenta, a reusit sa ramana in business", a apreciat directorul companiei.

Next Capital Factoring ofera servicii de finantare si management al creantelor
, prin care companiile mici si mijlocii din Romania pot sa-si cesioneze facturile pentru obtinerea rapida de numerar. "Pana acum, niciuna din finantarile cu garantii de la Fondul National de Garantare (FNGCIMM) nu au facut probleme", a mai spus Rosu.

Principalele creante achizitionate sunt cele din zona bancara, credite retail sau comercial, compania avand peste 50.000 debite finantate.

"Sumele colectate pentru debitele achizitionate au scazut foarte mult si implicit preturile la care portofoliile se achizitioneaza, din cauza conditiilor dificile din piata", a mai spus directorul.

Finantari de 170 milioane lei in 2010

Next Capital, care are peste 100 de companii finantate in portofoliu, estimeaza pentru acest an un volum total de finantari de peste 170 milioane lei, in crestere cu circa 13% fata de 2009. Reprezentantii firmei isi propun incheierea de parteneriate strategice cu anumite banci si institutii financiare, pe servicii si produse de finantare.

In 2008, Next Capital a incheiat un parteneriat cu fondul britanic de investitii North Bridge, in urma caruia acesta a preluat 29% din capitalul companiei.

"In ceea ce priveste anul 2010, am decis sa sprijinim in continuare activitatea Next Capital. De asemenea, urmarim extinderea investitiilor noastre in domeniul agricol", a declarat Jonas Bjerg, partener in cadrul North Bridge.

Factoringul este un produs financiar
ce aduce impreuna elemente de finantare pe termen scurt si servicii de administrare de creante, inclusiv colectarea acestora si acoperirea riscrulor de neplata. Produsul se adreseaza oricarei companii cu activitate comerciala si este destinat acelor clienti (vanzatori) care livreaza marfa sau presteaza servicii in baza unor contracte comerciale sau comenzi ferme cu plata la termen.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#next, #capital, #factoring , #Capital