Nita: In Polonia exista o singura firma cu capital romanesc

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 14:56
1533 citiri
Nita: In Polonia exista o singura firma cu capital romanesc

Ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, a declarat, miercuri, ca in Polonia este inregistrata o singura firma cu capital romanesc, in timp ce numarul firmelor cu capital polonez din Romania depaseste 500, potrivit NewsIn.

"Daca Polonia are peste 500 de societati cu un capital de 70 de milioane de euro, Romania are o singura societate in Polonia. Iata de ce insist eu pe cresterea capacitatilor de export si ca oamenii de afaceri sa iasa in afara", a spus ministrul Constantin Nita.

Pana la finele anului 2008, volumul schimburilor de marfuri a atins suma de 2,6 miliarde de euro. Deficitul inregistrat de partea romana a fost la nivelul de 1,26 miliarde de euro.

Ministrul Constantin Nita si vicepremierul Guvernului polonez si ministru al economiei, Waldemar Pawlak, au semnat miercuri o Declaratie comuna privind dezvoltarea cooperarii intre MIMMCMA si Ministerul Economiei din Polonia care va stimual si intensifica schimburile de informatii, de delegatii de oameni de afaceri, pentru a reusi sa se impulsioneze exporturile romanesti, in vederea echilibrarii balantei de plati.

Demnitarul polonez participa miercuri la inaugurarea fabricii de sucuri naturale a firmei Tymbark Maspex Romania, de la Valenii de Munte, realizata printr-o investitie poloneza de 30 de milioane de euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#capital, #imm, #nita, #romanesc , #Capital