Parcarea subterana de la Dorobanti, aprobata de Consiliul General

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 00:00
1612 citiri
Parcarea subterana de la Dorobanti, aprobata de Consiliul General

Proiectul privind parcarea subterana de la Dorobanti a fost aprobat, vineri seara, in sedinta de indata a CGMB, organizata dupa sedinta ordinara in care consilierii generali au respins acest proiect, admitandu-le pe celelalte patru similare incluse pe ordinea de zi, potrivit Mediafax. 

Proiectul a fost votat in unanimitate de cei 30 de consilieri PDL si PRM care au fost prezenti in sala. Initial, in sedinta de vineri, consilierii generali au votat, nominal, patru dintre cele cinci proiecte privind parcarile subterane, respingandu-l pe cel legat de parcarea subterana "Dorobanti".

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de vineri a inceput la ora 13.00, pana la votul efectiv al proiectelor aflate pe ordinea de zi trecand peste cinci ore in care au fost dezbateri, interpelari, discutii si scandaluri atat cu privire la proiectele care urma sa fie dezbatute, cat si cu privire la teme politice actuale.

Dupa aproate o ora de dezbateri privind parcajele, primul dintre cele cinci proiecte, cel privind parcarea subterana "Dorobanti", a fost respins cu 26 de voturi "pentru" si 22 "impotriva, neobtinandu-se majoritatea voturilor necesare.

Desi initial, inaintea inceperii sedintei CGMB consilierii PDL au anuntat ca vor vota proiectele, la votul efectiv al primului proiect, nu au intrunit majoritatea, cativa dintre consilierii PDL votand impotriva.

Dupa ce proiectul privind parcarea "Dorobanti" a fost respins, sedinta a fost suspendata zece minute pentru consultari, dupa care consilierii generali au continuat votul nominal pe fiecare proiect in parte.

Cele patru proiecte privind parcarile din Piata Alba Iulia, de la Walter Maracineanu, de la Edgar Quinet, de la Charles de Gaulle au fost votate, fiecare, cu cate 31 voturi "pentru". Consilierii PNL s-au abtinut la toate cele cinci proiecte.

Dupa aprobarea celor patru proiecte, consilierii PDL au propus organizarea unei sedinte de indata pentru discutarea proiectului care fusese respins, insa consilierii PSD au invocat absenta cazurilor de forta majora prevazute de lege pentru organizarea unei asemenea sedinte.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a luat in discutie, in sedinta de vineri, noii parametri pentru cele cinci parcari subterane.

Parcarea subterana "Dorobanti", estimata in 2006 la un cost total de 19.345.582 de euro, ar urma sa coste 9.260.690 de euro, desi suprafata totala ar urma sa creasca de la 4.000 la 5.058 de metri patrati iar numarul de locuri de parcare de la 184 la 254.

Diferentele sunt explicate prin identificarea unei posibilitati de extindere a suprafetei parcarii, lucru permis de amplasament.

"Intrucat amplasamentul proiectului a permis o extindere a suprafetei parcajului, noua varianta de realizare a obiectivului va permite realizarea mai multor locuri de parcare, numarul acestora crescand cu aproximativ 30 la suta, iar valoarea investitiei a fost redusa cu aproximativ 50 la suta", se arata in actul normativ citat. 

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#parcare, #subterana, #dorobanti, #capitala , #Capital