Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata energiei termice din Capitala, investigata de Concurenta

Piata energiei termice din Capitala, investigata de Concurenta

Consiliul Concurentei a anuntat joi ca a declansat o investigatie de cunoastere a pietei producerii, transportului, distributiei si furnizarii energiei termice la nivelul municipiului Bucuresti, precizeaza NewsIn.

Piata energiei termice din Bucuresti prezinta o importanta deosebita, beneficiind de subventii considerabile de la bugetul statului, prin Ministerul Administratiei si Internelor, si de la bugetul local al Consiliului General al municipiului Bucuresti.

Prin aceasta analiza ne-am propus sa facem o cercetare mai amanuntita pentru a stabili exact cum functioneaza aceasta piata, sa identificam si sa corectam eventualele disfunctionalitati de natura anticoncurentiala", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Potrivit Consiliului Concurentei, anchetele sectoriale reprezinta, pe langa radiografii ale sectoarelor analizate, instrumente esentiale in activitatea oricarei autoritati de concurenta, scopul acestor studii sectoriale fiind obtinerea de informatii privind modul de functionare a unei anumite piete, precum si identificarea masurilor potrivite pentru a rezolva problemele de concurenta din domeniul analizat.

Autoritatea precizeaza ca, in cadrul investigatiei pentru cunoasterea pietei, Consiliul Concurentei poate solicita informatii, documente sau declaratii tuturor actorilor implicati.

De asemenea, Consiliul Concurentei precizeaza ca persoanele interesate pot trimite observatii si puncte de vedere prin posta, la adresa Consiliului prin e-mail.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 992 ori
Citeste mai multe desprecapitala concurenta energie piata termica