Rekkers, Banca Transilvania: Dobanzile nu pot fi ajustate agresiv

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 15:03
1560 citiri
Rekkers, Banca Transilvania: Dobanzile nu pot fi ajustate agresiv

Procesul de ajustare a dobanzilor nu poate fi foarte agresiv, pentru ca nu se stie cum va evolua cursul de schimb, considera directorul general al Bancii Transilvania (BT), Robert Rekkers, care asteapta o eventuala clarificare dupa alegeri, informeaza NewsIn.

"Momentan, cursul urca, iar procesul de reducere a dobanzilor nu poate fi foarte agresiv. Speram ca acest proces sa continue, dar scaderea dobanzilor depinde si de alte aspecte, cum ar fi cursul valutar. Nu stiu ce se va intampla, dar dupa alegeri, vom vedea cum va evolua leul", a spus Rekkers.

In opinia sa, creditele neperformante vor continua sa creasca si in trimestrul al treilea, urmand aceeasi tendinta ca in prima jumatate a anului.

"Nu vad o schimbare a trendului in trimestrul trei, in conditiile in care creditele neperformante reflecta o perioada de criza. Am suferit si noi in primele sase luni, dar am facut profit intr-o perioada mai dificila", a spus Rekkers.

Pe de alta parte, directorul BT sustine ca rata de solvabilitate a bancii este "destul de buna", situandu-se la 30 iunie la peste 14%".

Rekkers a subliniat ca banca nu are nevoie de suplimentarea capitalului, "daca privim lucrurile in mod defensiv".

"Dar din punct de vedere ofensiv, am putea avea nevoie, daca vrem sa crestem si mai mult anul viitor", a adaugat el.

In prezent, Banca Transilvania este pe locul cinci in sistemul bancar, in functie de cota de piata, potrivit lui Rekkers. La sfarsitul anului trecut, banca era pe locul al saptelea dupa active, arata datele BNR.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#bt, #credite, #curs, #dobanzi, #rekkers , #Capital