Ropharma si-a majorat capitalul de aproape trei ori, la 3,9 milioane lei

Marti, 12 Februarie 2008, ora 17:28
2631 citiri
Ropharma si-a majorat capitalul de aproape trei ori, la 3,9 milioane lei

Actionarii societatii Ropharma Brasov (fosta IassyFarm Iasi) au aprobat majorarea capitalului social de aproape trei ori, de la 1,4 milioane lei la 3,9 miloane lei, prin subscrierea a 25,56 milioane actiuni, a informat, marti, compania intr-un comunicat trimis bursei.

In urma majorarii, societatea are un capitalul social de 3,9 milioane lei divizat in 39,38 milioane actiuni nominative, cu o valoare nominala de 0,10 lei pe actiune.

Cele 4,44 milioane de actiuni ramase nesubscrise din totalul de 30 de milioane de actiuni vor fi anulate.

"Fondurile rezultate din majorarea de capital social vor fi utilizate in principal pentru extinderea si modernizarea retelei proprii de farmacii, adaptarea si ajustarea spatiilor depozitului central la noile prevederi legale referioare la Normele de buna practica in distributie, extinderea flotei de distributie si dezvoltarea sistemului IT", declara la inceputul lunii ianuarie presedintele consiliului de administratie al Ropharma, Florentina Miron.

Ropharma a anuntat in decembrie 2007 ca va fuziona prin absobtie cu societatile Farmaceutica Aesculap Tg. Mures, Medica Bacau si Global Pharmaceuticals Brasov.

Inainte de majorarea capitalului, principalul actionar al Ropharma Brasov era ADD Pharmaceuticals, cu o detinere de 65,51% din capitalul societatii.

Compania Iassyfarm SA a raportat in trimestrul al treilea din 2007 o cifra de afaceri de 42,1 milioane lei, cu 7% mai mare decat in perioada similara din 2006 si a inregistrat in aceasta perioada o pierdere neta de 71.275 lei.

In urma majorarii de capital, valoarea de piata a companiei este de 33,47 milioane lei (9,22 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,85 lei, stabilita in cadrul sedintei de tranzactionare din 8 februarie. Titlurile Ropharma Brasov se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul XMBS.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...