S-a dat Electroputere Craiova

Vineri, 21 Septembrie 2007, ora 10:36
1623 citiri

AVAS a finalizat tranzactia de privatizare a societatii Electroputere SA Craiova cu compania saudita Al Arrab Contracting Company Limited, informeaza un comunicat al institutiei.

De asemenea, a fost aprobata si forma finala a contractului de vanzare-cumparare de actiuni, care nu contine scutiri de la plata datoriilor pe care societatea craioveana le are catre stat. Ca urmare, in perioada imediat urmatoare, reprezentantii AVAS, impreuna cu cei ai companiei Al Arrab Contracting Company Limited, vor semna contractul de vanzare a 62,82 la suta din capitalul social al Electroputere SA Craiova.

AVAS va informa Comisia Europeana, in cel mai scurt timp posibil, cu privire la elementele acestei tranzactii.

Procesul de privatizare a Electroputere SA Craiova s-a realizat prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

La data limita pentru depunerea ofertelor de achizitionare a pachetului de actiuni detinut de AVAS se inregistrau cinci oferte. La sfarsitul lunii mai, dupa finalizarea analizei documentelor de participare, mai ramasesera trei ofertanti: SC A5 Invest SRL Caransebes, SC Grup Feroviar Roman SA si Al Arrab Contracting Company Limited Arabia Saudita.

Comisia de negociere a hotarat eliminarea celorlalti doi ofertanti, respectiv SC Vienna International Holding SRL Bucuresti si Peeker Atomic Energy System Inc. Colorado, deoarece documentele de participare depuse de acestia nu au indeplinit conditiile prevazute prin Dosarul de Prezentare si de catre legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.

In data de 11 iunie 2007, AVAS a selectat cea mai buna oferta din cele trei ramase in cursa pentru privatizarea Electroputere SA Craiova. Dupa aplicarea grilei de evaluare, care a fost adusa la cunostinta ofertantilor prin dosarul de prezentare a societatii comerciale, oferta Al Arrab Contracting Company Limited, din Regatul Arabiei Saudite a obtinut cel mai mare numar de puncte.

AVAS detine la Electroputere SA Craiova 78.009.632 de actiuni, reprezentand 62,82 la suta din capitalul social al firmei. Societatea a fost fondata la 1 septembrie 1949 si producea echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. In 1990, compania s-a divizat in sapte societati comerciale, iar in anul 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA Craiova. Obiectul principal de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...