Sarbii vor sa-si vanda compania de transport aerian arabilor de Etihad

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 15:10
2176 citiri
Sarbii vor sa-si vanda compania de transport aerian arabilor de Etihad

Compania aeriana Etihad Airways, cu sediul in Abu Dhabi, este aproape de un acord privitor la intrarea in capitalul companiei JAT Airways din Serbia, informeaza un articol publicat vineri in cotidianul Blic, care citeaza surse din apropierea discutiilor.

Potrivit Blic, reprezentantii Etihad Airways negociaza de trei zile cu Guvernul de la Belgrad si se asteapta sa ajunga in curand la un acord final. Discutiile dintre Etihad si JAT includ si achizitionarea companiei de mentenanta JAT Tehnika si a firmei JAT Catering. Publicatia adauga ca discutiile au intrat in linie dreapta si un acord de parteneriat strategic ar putea fi semnat in decurs de doua saptamani, transmite Reuters.

Luna trecuta, Etihad Airways a semnat un acord preliminar cu Guvernul sarb cu privire la o posibila investitie de capital in compania aeriana sarba JAT Airways. O decizie de investitie va fi luata dupa incheierea cu succes a procedurilor de due diligence si obtinerea aprobarilor necesare din partea organismelor de reglementare si a consiliilor de administratie ale celor doua companii.

La inceputul acestei saptamani, vice-premierul sarb, Aleksandar Vucic, a declarat ca spera sa incheie un acord cu Etihad, adaugand ca JAT Airways ar urma sa fie redenumita Air Serbia.

"Vom fi mandri de Air Serbia care va avea un succes mai mare si va fi mai buna decat JAT Airways", a declarat Vucic.

Guvernul sarb va scoate la vanzare 66 societati de stat in incercarea de a mentine deficitul bugetar din 2013 la 4,7% din PIB si a asigura o crestere economica de 3%.

JAT Airways exploateaza 10 avioane Boeing 737-300 si patru aparate ATR 72-200, deservind 30 de destinatii din Europa si Orientul Mijlociu.

Compania inregistrat in continuu pierderi din anii 1990 si a imprumutat peste 100 de milioane de euro de la Guvernul sarb pentru reinnoirea flotei sale si a se pregati pentru un potential parteneriat.

In 2010, autoritatile de la Belgrad sperau ca Turkish Airlines va prelua pachetul majoritar de actiuni la JAT Airways, insa pana la urma nu s-a ajuns la un acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#privatizare JAT Airways Serbia, #vanzare companie aeriana Serbia, #vanzare companii stat Serbia, #criza economica Serbia , #Capital