Solutie de avarie pentru Blackberry. Pentru ce se pregateste compania

Vineri, 09 August 2013, ora 12:50
2092 citiri
Solutie de avarie pentru Blackberry. Pentru ce se pregateste compania

Managementul producatorului de smartphoneuri BlackBerry analizeaza posibilitatea delistarii de la Bursa si nu mai exclud varianta in care compania sa fie preluata de o alta corporatie, spun surse apropiate situatiei.

Directorul executiv Thorsten Heins si membrii consiliului de administratie al companiei sunt din ce in ce mai deschisi fata de posibilitatea delistarii de la Bursa, pentru ca in acest fel ar putea "sa isi rezolve mai bine problemele financiare, departe de ochii publicului", arata sursele citate de Reuters.

"Pana de curand, conducerea BlackBerry, cunoscut anterior ca Research In Motion, respingea posibilitatea preluarii de o alta companie si miza pe lansarea noilor modele de smartphone pentru a face fata problemelor financiare. De data aceasta, lucrurile s-au mai schimbat iar politica firmei a deveni mai flexibila in aceasta privinta", arata sursele.

Pe de alta parte, nu a fost facuta public nicio decizie referitoare la delistarea companiei, iar oficialii BlackBerry au refuzat sa comenteze la solicitarea Reuters. Problemele financiare ale producatorului de smartphone nu sunt de ignorat, iar adancirea pierderilor poate reprezenta un argument puternic care sa pledeze in favoarea preluarii.

Actiunile companiei au scazut cu mai mult de 19 procente anul acesta, iar valoarea companiei pe piata de capital a suferit o cadere uriasa, ajungand la 4,8 miliarde de dolari ( euro), de la 84 miliarde de dolari ( euro) cand avea in 2008.

BlackBerry a trecut printr-o perioada mai buna la sfarsitul lunii martie, anul acesta, cand a obtinut un profit de 98 milioane de dolari (euro), datorita modelului Z10, cel mai nou smartphone al companiei. In ciuda profitului anuntat de BlackBerry, investitorii au fost retinuti, mai ales ca in magazinele din Marea Britanie si SUA au fost vandute mai putin de 5% din totalul produselor pe stoc.

Chiar si asa, BlackBerry insista si incearca sa supravietuiasca pe piata producatorilor de mobile. Reprezentantii producatorului american lucreaza la un nou model de smartphone ull touchscreen, care va fi lansat pe piata in jurul sarbatorilor de iarna, anul acesta. Noul smartphone va prelua statutul de vedeta BlackBerry, preluand stafeta de la BlackBerry Z10.

Ultimele modele de telefon lansate de BlackBerry, Z10 si Q10, n-au generat un buzz prea mare in randul utilizatorilor de smartphone-uri. Producatorul american mai incearca inca o data apele smartphone-urilor cu ecran complet touchscreen si va lansa inca un astfel de model, care se va numi A10.

BlackBerry A10 va fi succesorul BlackBerry Z10, iar BlackBerry Q5 va continua sa fie smartphone-ul low cost al producatorului american. Prin modelul A10, BlackBerry isi propune sa le arate consumatorilor ca poate trece peste bariera impusa de tastatura fizica, care nu va mai fi singura semnatura a producatorului, scrie CNET.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#Blackberry RIM, #BlackBerry vanzari smartphone, #BlackBerry capital , #Capital