Invata cum sa-ti recuperezi facturile neincasate si sa ai un cah-flow pozitiv

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 10:58
1153 citiri
Invata cum sa-ti recuperezi facturile neincasate si sa ai un cah-flow pozitiv
Foto: Cashflow Detox Intrum

Intrum Romania da startul programului Cashflow Detox, o initiativa din sfera educatiei financiare dedicata companiilor care intampina dificultati in recuperarea facturilor neincasate si isi doresc un cash-flow pozitiv.

Potrivit Raportului European al Platilor, peste 65% dintre companiile din Romania intampina intarzieri la plata facturilor, iar aceste intarzieri, de cele mai multe ori, reprezinta o piedica in calea dezvoltarii lor.

Astfel, Intrum vine in ajutorul companiilor pentru ca acestea sa nu ajunga in situatia ca afacerea lor sa esueze.

Campania Cashflow Detox are si o componenta de motivare: pe baza inscrierii online, la finalul programului, 3 companii vor beneficia gratuit de serviciul de recuperare amiabila a datoriilor.

Din dorinta de a se dezvolta si de a oferi partenerilor produse si servicii competitive, peste 65% dintre IMM-urile din Romania sunt de acord cu termene de plata cu care nu se simt confortabili. Uneori, termenele de plata pot ajunge chiar si la 120 de zile, fara a exista o plata in avans.

Studiile Intrum demonstreaza ca IMM-urile pun mai mult accent pe profit, lasand la urma grija pentru fluxul de lichiditati.

Din start, acesta este un motiv pentru care multe companii ajung intr-un impas financiar si esueaza.

Veniturile constante in firma sunt cheia pentru un cash-flow pozitiv, iar atunci cand compania anticipeaza si controleaza permanent fluxul incasarilor si al platilor, sunt evitate situatiile de deficit financiar.

Pe de alta parte, fluxul de numerar negativ se poate agrava rapid daca nu se actioneaza printr-un set de masuri corecte si eficiente.

Tocmai de aceea, campania Cashflow Detox este special gandita pentru acele companii care au nevoie de un plan si de ajutor, in asa fel incat datoriile lor sa fie recuperate inainte ca deficitul financiar sa creeze dificultati serioase in activitatea firmelor.

"De-a lungul celor 12 ani de activitate, am ajutat sute de companii sa isi recupereze facturile restante si astfel sa evite situatii interne neplacute de ordin financiar. Fluxul de numerar este un subiect stringent pentru toti proprietarii de business si, uneori, din acesta cauza, dezvoltarea afacerii este lasata pe un plan secundar. ", declara Catalin Neagu, Managing Director Intrum Romania.

Pentru a se califica in programul Cashflow Detox, companiile trebuie sa indeplineasca o serie de criterii precum: numarul angajatilor sa fie intre 1 - 250 de persoane, cifra de afaceri din 2018 sa se situeze intre 1 - 1 .000.000 euro, iar valoarea datoriilor inregistrate sa fie intre 1 - 20.000 euro. Un alt criteriu de inscriere in program este ca sa firmele inregistreze maxim 50 de facturi restante si maxim 1000 de zile de intarziere a facturilor restante.

"Prin aceasta campanie ne dorim sa contribuim la educatia financiara a companiilor care se confrunta cu situatii neplacute, de neplata. Observam un grad ridicat de intarzieri la plata, in special in cazul companiilor care ofera servicii B2B precum companii de transport si logistica, media, consultanta, dar si in cazul companiilor producatoare de masini, utilaje sau confectii. Exista solutii etice care pre-intampina o criza financiara in cadrul unei companii, iar noi suntem aici pentru a pune la dispozitie aceste solutii tuturor celor care isi doresc facturi incasate rapid si un flux de numerar pozitiv. ", declara Simona Mincu, Marketing Manager Intrum Romania.

Inscrierile in campanie se fac online pe www.intrum.ro/cashflow-detox/, pana pe 15 iunie, iar pe 21 iunie Intrum Romania va anunta castigatorii. Ulterior, cele trei companii castigatoare ale programului Cashflow Detox vor beneficia gratuit de servicii de colectare a creantelor pe cale amiabila pentru creantele inregistrate pana la momentul inscrierii in program. Perioada de recuperare pe cale amiabila a restantelor va fi de 45 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Cashflow Detox Intrum, #educatie financiara IMM , #Cash flow