7 situatii in care creierul dauneaza grav afacerii

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 18:02
2133 citiri
7 situatii in care creierul dauneaza grav afacerii

Exista situatii in care mintea iti joaca feste iar creierul iti dauneaza grav afacerii, desi, in mod normal te bazezi pe gandirea logica si rationala. Aceste doua atribute nu te ajuta prea mult, cand conduci un business.

Unul dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa iti imaginezi ca investitorii sunt rationali si pietele sunt eficiente, scrie Business Insider

Oamenii au tendinta sa isi imagineze ca profitul returnat de o afacere depinde exclusiv de riscurile implicate. Nimic mai fals! Specialistii argumenteaza ca exista un adevarat comportament "financiar" care dicteaza ca trebui sa tii cont si de factori psihologici cand iti elaborezi planul pentru afaceri.

Acest concept este luat in serios si face parte din curriculumul Chartered Financial Analyst.

Te gandesti ca esti un investitor bun

Prea multa incredere in tine dauneaza afacerii, pentru ca devii subiectiv si nu mai poti estima corect toate elementele unei investitii.

Analizezi trecutul pentru investitiile viitoare

O companie poate anunta un profit peste asteptari si te astepti ca in perioada urmatoare sa se intample acelasi lucru, asa ca vei cumpara actiuni. Dar sansele ca firma respectiva sa repete performanta nu sunt mereu mari.

Nu stii sa faci fata noilor informatii

Trebuie sa fii bine ancorat in realitate si sa te asiguri ca ai toate informatiile inainte sa iei o decizie. S-ar putea sa faci o alegere dimineata, iar pana la pranz sa constati ca lucrurile s-au schimbat si, prin urmare, sa nu mai poti reveni la decizia anterioara.

Refuzi o pierdere

Refuzul unei pierderi poate fi fatala in business. Daca actiunile tale inregistreaza pierderi, atunci cel mai bun lucru pe care il poti face este sa inventariezi pierderea si sa treci mai departe. Nu este de preferat sa astepti pana cand actiunile vor creste din nou, pentru ca acest lucru s-ar putea sa nu se intample.

Iti amintesti de esecurile anterioare

Chiar daca ai facut o greseala, nu inseamna ca de acum inainte toate lucrurile vor da gres. Exista sanse ca o situatie similara sa aiba un rezultat in favoarea ta, iar daca te gandesti sa bati in retragere de teama trecutului, s-ar putea sa regreti mai tarziu.

Nu tolerezi riscul

Toleranta ta la risc dicteaza evolutia pe care o vor avea afacerile tale. Daca nu stii sa accepti riscuri, atunci s-ar putea sa eziti prea mult iar oportunitatile tale sa treaca pe langa tine. Incearca sa fii obiectiv, chiar daca tendinta celorlalti investitori este diferita de instictul tau.

Ai prea multe explicatii de dat

Cateodata, investitiile tale se pot dovedi neprofitabile. Dar asta nu e vina ta, nu? sistemul defensiv reflectat in oferirea multor explicatii este o dovada a supraaprecierii personale. Evita sa te ghidezi dupa "daca puteam", "am avut aproape dreptate", "urmeaza sa se intample".

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#creierul dauneaza afacerii, #idei afaceri profitabile, #sfaturi afaceri succes , #Cifra afaceri