Afacerile din industrie, in crestere fata de anul trecut

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:51
1748 citiri
Afacerile din industrie, in crestere fata de anul trecut
Foto: dcdagency.com

In luna ianuarie 2015, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a scazut fata de luna precedenta cu 1,0%, insa fata de luna corespunzatoare din anul precedent a crescut cu 5,6%, potrivit unui raport prezentat marti de INS.

"Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2015, fata de luna ianuarie 2014, a crescut pe ansamblu cu 5,6%, datorita cresterilor din industria extractiva (+6,9%) si industria prelucratoare (+5,6%) ", se arata in raportul INS.

Pe marile grupe industriale, in aceeasi perioada, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor intermediare (+12,3%), industria bunurilor de capital (+10,9%), industria bunurilor de uz curent (+3,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,0%). Industria energetica a scazut cu 24,4%.

Ce a generat o scadere de la o luna la alta

Institutul National de Statistica explica existenta scaderilor din prima luna a lui 2015 comparativ cu decembrie 2014 datorita marilor grupe industiale precum industria bunurilor de uz curent si industria energetica.

"Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2015 comparativ cu luna precedenta, a scazut pe total cu 1,0% ca urmare a scaderii industriei extractive (-1,5%) si industriei prelucratoare (-1,0%) ", anunta oficialii INS intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei.

In schimb, cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+5,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,9%) si industria bunurilor de capital (+2,0%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#afaceri industrie, #cifra afaceri industrie, #afaceri industrie 2015 , #Cifra afaceri