Agroli Group: Cifra de afaceri de peste 119 milioane de euro in 2012

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 14:38
2618 citiri
Agroli Group: Cifra de afaceri de peste 119 milioane de euro in 2012

Agroli Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de carne de pasare din Romania, a realizat in 2012 o cifra de afaceri de 527,14 milioane de lei la nivel de grup, in usoara crestere fata de veniturile totale obtinute in 2011, si o productie de 35.000 de tone de carne.

Rezultatele financiare de anul trecut au urmat trendul ascendent al incasarilor din ultimii sapte ani, precizeaza compania.

Agroli Group a inceput in 2006, dupa preluarea fermelor Avicola Crevedia si Avicola Tartasesti, un amplu proces de investitii in inalta tehnologizare a liniilor de productie si abatorizare, in valoare de 75 de milioane de euro.

Acestea au devenit vizibile la nivelul cifrelor, la doi ani dupa preluare, incasarile inregistrand o crestere cu cu 60%. O evolutie semnificativa s-a produs insa in anul 2011, cand Agroli Group a inceput exporturile catre Europa de Vest, ceea ce s-a tradus intr-o cifra de afaceri cu 86% mai mare decat in anul precedent. De asemenea, productia de carne a inregistrat o crestere semnificativa, de la 5.700 de tone in 2005, la 35.000 de tone in 2012.

"Dupa ce acum doi ani am reusit sa patrundem pe piete importante din vestul Europei, in 2012 strategia noastra a fost sa optimizam productia la maximum, astfel incat sa raspundem atat cererii de pe piata din Romania cat si de pe pietele externe. In acest moment, valoarea exporturilor catre Olanda, Germania si Franta reprezinta peste 60% din valoarea totala a productiei, iar in acest an ne propunem sa lansam un nou produs premium in Romania, dar si sa intram si pe alte piete", a declarat Rami Ghaziri, CEO Agroli Group.

In prezent, Agroli Group isi sustine intreg ciclul de productie, de la procesul de incubare a oualor si cresterea puilor cu furaje proprii, pana la productia efectiva si comercializarea produselor finite.

Toate etapele sunt asigurate de cele patru entitati din cadrul grupului: Avicola Tartasesti (crestere si reproducere pasari, statie de incubatie), Avicola Crevedia (ferme de pasari si abator), Fabrica de Nutreturi Combinate, Crevedia Express (magazine proprii de desfacere). Produsele ce ies pe poarta Avicola Crevedia ajung pe rafturile magazinelor din Romania etichetate cu una din marcile: Avicola Crevedia, La Ferma, La Ferma Gourmet sau Galo.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Agroli Group rezultate financiare, #Agroli cifra afaceri, #Agroli Group fabrici Romania , #Cifra afaceri