Biografiile elitelor: Christian Louboutin, omul cu pantofii rosii

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 00:00
5632 citiri
Biografiile elitelor: Christian Louboutin, omul cu pantofii rosii
Foto: Pinterest/LuxuryLaunches

In anii '70, actorul francez Pierre Richard facea furori in rolul violonistului aiurit Francois Perrin din "Marele Blond cu un pantof rosu". 20 de ani mai tarziu un compatriot de-al sau, Christian Louboutin, facea avere ducand ideea cu un pas mai departe.

Originalul designer de moda a mizat pe rosu in ceea ce priveste inspiratia sa in materie de incaltaminte, iar din 1993 succesul se tine scai de el. Daca aruncam o privire asupra vietii sale, putem spune ca celebrul creator a avut parte de o perioada la fel de confuza precum Perrin, dezvaluie site-ul Biography.

Poveste pariziana

Louboutin s-a nascut in 1963 in capitala Frantei si nu se poate spune ca a excelat in ceva pana la varsta tineretii. De fapt, la 16 ani, junele Christian era exmatriculat din liceu.

Avea sa gaseasca drumul spre succes abia doi ani mai tarziu, cand a devenit ucenicul designerului de incaltaminte Charles Jourdan, dar pana atunci s-a invartit in cercurile rau famate ale cabaretului parizian La Folies Bergere.

Pasiunea pentru pantofii de dama o descoperise insa din scoala primara, cand, in cursul unei vizite la muzeu, atentia elevului Louboutin a fost atrasa de un semn care interzicea vizitatoarelor sa intre in salile muzeului cu pantofi cu toc inalt.

Forma intriganta a pantofilor feminini si un album al lui Roger Vivier, celebrul designer al casei Dior, au facut ca multe dintre caietele lui Louboutin sa fie acoperite de schite migaloase ale unor pantofi originali.

Abia la 18 ani avea sa vina sansa tanarului de a crea prima pereche de pantofi dupa modelul conceput de Charles Jourdan, iar Christian Louboutin i-a ramas fidel maestrului sau vreme de 9 ani.

Anul 1990 avea sa il gaseasca pe Louboutin insa in postura de designer cu atelier propriu. Evoluase si isi dorea o cariera in care sa-si fructifice ideile ce-i bantuisera adolescenta.

Aveau sa treaca totusi trei ani pana cand tanarul designer urma sa cunoasca afirmarea. O intamplare banala a facut ca Louboutin sa vina cu o idee care avea sa-i aduca consacrarea in lumea modei.

"Eram la birou, iar secretara mea isi facea unghiile cu oja. Atunci m-am gandit: Doamne, rosul acela ar merge de minune pe talpile pantofilor!"

Iar de atunci creatiile de incaltaminte Louboutin au fost personalizate cu talpile rosii care l-au facut celebru.

Si succesul a venit treptat pe masura ce pantofii cu talpi rosii au fost adoptati de o serie de celebritati precum printesa Caroline de Monaco sau Madonna.

O industrie bazata pe un nume

Brandul Louboutin a devenit o adevarata industrie. Conform unor estimari facute de revista The New Yorker, Louboutin vinde anual 500.000 de perechi de pantofi, fiecare dintre acestea avand preturi care pornesc de la 400 de dolari si pot atinge chiar si 6.000 de dolari.

Imperiul creat de Christian Louboutin se extinde pe zi ce trece. Designerul a lansat si o linie de posete de dama care se asorteaza perfect cu creatiile sale suprarealiste, iar apoi a trecut si la crearea de pantofi barbatesti.

Din 2013, casa Louboutin are si o gama de produse cosmetice dedicata clientelor care au imbratisat stilul designerului parizian.

Este un imperiu protejat cu severitate, Louboutin fiind un contestatar al celor care ii copiaza modelele, inclusiv casa de moda Yves Saint Laurent trezindu-se cu un proces pentru lansarea unor modele de incaltaminte cu talpa rosie.

Dar adolescentul care isi facea veacul in spatele scenei de la La Folies Bergere nu a disparut cu totul din sufletul lui Christian Louboutin.

In 2007, Christian Louboutin si regizorul american David Lynch au lucrat impreuna la o expozitie de fotografie, iar 5 ani mai tarziu designerul s-a intors in lumea vesela a cabaretului cu show-ul "Feu" (Foc), pus in scena la legendarul cabaret Crazy Horse din Paris.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#designeri celebrii, #industria modei Franta, #Christian Louboutin, #pantofi dama , #Cifra afaceri