H&M, meteo-dependent: Profitul companiei "sufera" din cauza vremii

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 12:37
2283 citiri
H&M, meteo-dependent: Profitul companiei "sufera" din cauza vremii

Hennes&Mauritz AB (H&M), unul dintre cei mai mari retaileri de imbracaminte din Europa, a anuntat un profit in scadere cu 2,4% pe al patrulea trimestru al anului 2011. Potrivit reprezentantilor companiei, vremea frumoasa a redus vanzarile la imbracamintea de iarna.

Profitul net a scazut la 797 milioane de dolari in cele trei luni, incheiate la 30 noiembrie, potrivit Bloomberg.

Retailerul a raportat un profit in scadere in ultimele cinci trimestre chiar si la articolele de imbracaminte ieftine, fiindca preturile la bumbac si costurile cu forta de munca din Asia au crescut.

Cu toate acestea, in luna ianuarie 2012, vanzarile lantului H&M au crescut cu 12%, odata cu inrautatirea conditiilor meteo.

Retailerul suedez, care a scos la vanzare o colectie realizata de casa de moda italiana Versace, a raportat in luna decembrie un declin de 3% in vanzari, potrivit reprezentantilor companiei.

Actiunile H&M au crescut cu 1,3% in 2011, cu 6% mai putin decat cele ale rivalului sau principal Inditex S.A, proprietar al lantului de magazine Zara.

In 2010, H&M a avut vanzari de peste 15 milioane de dolari, dar cifra nu a fost suficient de importanta incat sa impiedice amanarea deschiderii mai multor magazine.

Retailerul suedez are contracte cu mai mult de 700 de furnizori din Asia (70%) si Europa (30%), printre care si cu companii din Romania. Suedezii colaboreaza cu firmele din Romania din 1994, in sistem lohn.

In prezent, in Romania, H&M are deschise mai multe magazine in AFI Palace Cotroceni, Unirea Shopping Center, Baneasa Shopping City, Plaza Romania si Bucuresti Mall. De asemenea, retailerul de imbracaminte a inaugurat un magazin si in Brasov, in primavara anului trecut.

Pentru anul acesta, gigantul suedez a promis deschiderea unor noi magazine in Romania. Astfel, complexul Palas din Iasi va fi primul mall care va gazdui anul acesta un nou magazin H&M. Urmeaza apoi mall-ul Armonia din Arad, mall-ul Electroputere din Craiova. Pe lista retailer-ului se numara si Braila si Suceava.

Designerii celebri, "asul" din strategia de marketing

Inca de anul trecut, in colectia H&M poti gasi colectii ale celebrului Gianni Versace. Din 2004, suedezii au semnat cate un contract cu un cunoscut designer vestimentar, printre care pot fi amintiti Karl Lagerfeld, Stella McCartney si Sonia Rykiel.

In strategia de marketing a companiei este inclusa si investitia in publicitate. Asfel, H&M investeste aproximavtiv 4% din cifra de afaceri pentru campaniile de publicitate, potrivit reprezentantilor companiei.

Compania H&M a fost fondata in Suedia 1947 si este listata la NASDAQ OMX Stockholm. Grupul H&M este prezent pe 43 de piete, unde detine peste 2.000 de magazine, cu 87.000 de angajati.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#profit h m 2011, #imbracaminte h m, #pret haine h m, #colectii versace h m, #magazine h m romania , #Cifra afaceri