Patron judecat pentru prejudicii de 82 milioane de euro

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 20:13
2185 citiri
Patron judecat pentru prejudicii de 82 milioane de euro

Administratorul unei firme care a creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 82 de milioane de euro prin operatiuni comerciale fictive, in urma carora a cerut decontarea TVA, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie.

Gabriel Gheorghe Epure, administratorul firmei Sasquatch Imprex SRL, este acuzat de procurorii anticoruptie de evaziune fiscala si de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale si bunurile din patrimoniu, in scopul impiedicarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale, se arata intr-un comunicat de marti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"In perioada 2006 - 2009, SC Sasquatch Imprex SRL, prin inculpatul Epure Gabriel Gheorghe, a declarat organelor fiscale operatiuni comerciale interne si intracomunitare fictive in baza carora a solicitat decontarea taxei pe valoarea adaugata si a inregistrat in contabilitate cheltuieli pentru care nu exista documente justificative.

In aceasta modalitate, inculpatul a creat in dauna bugetului de stat un prejudiciu in suma de 306.027.995 lei (echivalentul a aproximativ 82.103.343 euro), reprezentand taxa pe valoare adaugata, impozit pe profit si majorari si penalitati", au precizat procurorii DNA.

Totodata, procurorii il acuza pe Gabriel Gheorghe Epure ca, in perioada 2003 - 2009, desi a fost somat de mai multe ori, a refuzat sa prezinte organelor fiscale documentele legale si bunurile din patrimoniu, "in scopul impiedicarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale". In cursul anului 2008, Gheorghe Gabriel Epure a declarat la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti un sediu fictiv al societatii sale, pentru a se sustrage de la efectuarea verificarilor financiar-contabile.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#patron arestat evaziune, #evaziune buget stat, #inselaciune buget stat , #Cifra afaceri