Piata instrumentelor de scris a crescut cu 6%

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 15:24
1205 citiri
Piata instrumentelor de scris a crescut cu 6%
Sursa: en.bestipicturesof.com

Piata de instrumente de scris din Romania a inregistrat o crestere de 6% in valoare fata de anul trecut, in pofida dezvoltarii noilor tehnologii.

Romanii cumpara cele mai multe instrumente de scris inaintea inceperii anului scolar. "Achiztionarea de rechizite scolare este o traditie in Romania pentru fiecare familie cu copii, dar si pentru studenti", arata Ciprian Hatneanu, director Retail and Technology GfK Romania, compania care a realizat studiul.

O alta perioada importanta pentru piata instrumentelor de scris este cea a sarbatorilor de iarna, potrivit lui Hatneanu.

Produsele de colorat (creioane de colorat, carioci si creioane cerate) - care au o pondere de 21% din valoarea pietei - au inregistrat cea mai mare crestere (12%) comparativ cu segmentul august-septembrie 2010.

Cel mai important segment in volum (27%) raman pixurile clasice, cu o crestere in valoare de 6%, in linie cu intreaga piata. De asemenea, au crescut vanzarile de finelinere (+16%), rolere (+11%) si stilouri (+9%). Creioanele grafit au inregistrat o usoara scadere de 4%.

Categoria markere (markere, text markere si stilouri OHP) au crescut cu 7%, in timp ce produsele de corectat au scazut cu 8% in valoare, comparativ cu aceeasi perioada a inceputului de an scolar 2010.

Un rezultat important in 2011 este performanta marcilor private, care au inregistrat o crestere de 93% in valoare, comparativ cu august - septembrie 2010. Marcile private sunt mult mai ieftine in comparatie cu alte produse similare din gama lor, printre altele, datorita faptului ca acestea nu includ costurile de promovare.

Producatorii se gandesc constant la reinventarea produselor de scris. Modificarile sunt facute pentru a imbunatati aspectul, ergonomia (forma si modul in care se simt la atingere), precum si mecanismul de scriere.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#piata instrumente scris crestere, #piata instrumente scris studiu Gfk , #Cifra afaceri