Afacerile CarmOlimp cresc cu 20%, in ciuda evolutiei pietei

Luni, 13 August 2012, ora 13:25
1309 citiri
Afacerile CarmOlimp cresc cu 20%, in ciuda evolutiei pietei

CarmOlimp, producatorul si distribuitorul de carne ambalata, a inregistrat in prima jumatate a anului afaceri de 14 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de perioada anterioara.

In pofida evolutiei pietei, compania tinteste atingerea unei marje de profit superioare celei din 2011. Previziunile au la baza noua strategie a companiei de a se extinde puternic pe segmentul mezelurilor produse in unitatea proprie, desi seceta din ultimele luni a afectat grav procesatorii de carne din Romania, care trebuie sa suporte cresteri ale preturilor la cereale.

"Cei mai multi procesatori vor suporta din banii proprii aceste cresteri de preturi, care in mod normal ar trebui sa fie transferate in pretul final al produsului. Scaderea consumului nu va permite cresterea preturilor de vanzare a carnii de porc, astfel ca procesatorii vor fi nevoiti sa taie din marja de profit", se arata intr-un comunicat de presa.

Directorul General al CarmOlimp, Valentin Soneriu a precizat ca seceta va avea un impact minim la nivelul companiei intrucat activitatea CarmOlimp acopera intregul flux de fabricatie, avand in dotare atat terenurile agricole, fermele si fabricile de procesare, cat si lantul de distributie a produselor.

"Cu siguranta procesatorii care sunt dependenti de achizitiile de cereale vor fi afectati grav", a spus Soneriu.

CarmOlimp a inregistrat in prima jumatate a anului afaceri de 14 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de perioada anterioara si isi mentine previziunile privind atingerea in 2012 a nivelului de 30 milioane de euro.

CarmOlimp estimeaza o crestere de 20% a cifrei de afaceri in acest an

CarmOlimp este cel mai mare producator si distribuitor de carne ambalata in atmosfera protectoare la gramaj fix din tara. In prezent, compania opereaza un numar de 50 magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#CarmOlimp cifra afaceri, #venituri CarmOlimp, #CarmOlimp magazine , #Cifra de afaceri