Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

General Electric, profit peste asteptari in T2, de 4 miliarde de dolari

General Electric, profit peste asteptari in T2, de 4 miliarde de dolari


Profitul din operatiuni continue al conglomeratului american General Electric (GE) a crescut cu 7% in trimestrul al doilea, la 4,01 miliarde dolari, de la 3,75 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, sustinut de rezultatele activitatilor din domeniile energetic si financiar.

Castigul din operatiuni continue, exluzand unele costuri, s-a situat la 38 de centi pe actiune, peste estimarea de 37 de centi a analistilor consultati de Bloomberg.

GE beneficiaza de pe urma strategiei directorului general, Jeffrey Immelt, de a creste profitul operatiunilor din sectorul industrial, concomitent cu reducerea activitatilor diviziei financiare, care a generat pierderi de circa 32 de miliarde de dolari in timpul crizei financiare.

Profitul GE Capital a urcat cu 31%, la 2,12 miliarde de dolari, in timp ce rezultatul diviziei pentru energie a urcat cu 13%.

Veniturile au urcat cu 2%, la 36,5 miliarde de dolari, si s-au situat sub asteptarile analistilor de 36,8 miliarde dolari.

GE a reafirmat obiectivul de a inregistra in 2012 o crestere de peste 10% a profitului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1065 ori