Isi revine leasing-ul? Afacerile LeasePlan, plus 33 % in noua luni

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 12:02
1490 citiri
Isi revine leasing-ul? Afacerile LeasePlan, plus 33 % in noua luni

LeasePlan Romania a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 21,99 milioane de euro, in crestere cu 33% fata de perioada similara din 2010, in timp ce valoarea portofoliului administrat a sporit cu 45%.

LeasePlan Romania a raportat un profit de 1,43 milioane euro dupa primele noua luni ale acestui an, iar valoarea portofoliului administrat a ajuns la 50,3 milioane euro.

"Ritmul de crestere a pietei de leasing operational in 2011 este mai mare comparativ cu cel din anul anterior, fiind in linie cu previziunile noastre de la inceputul anului. Aceasta evolutie se datoreaza, in mare parte, cresterii cererii ca rezultat al innoirii flotelor mai vechi ale clientilor, precum si extinderii flotelor existente", a declarat directorul general LeasePlan Romania, Bogdan Apahidean.

Piata de leasing operational a crescut in primele noua luni ale acestui an cu 15% fata de finalul anului trecut, pana la 36.563 de unitati, conform datelor Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

Compania LeasePlan Romania administra, la 30 septembrie 2011, 6.000 de autovehicule, majoritatea acestora fiind in sistem full operational leasing (peste 83%), in vreme ce pentru 16% din portofoliu se furnizeaza doar serviciile de administrare flota, iar pentru restul de 1% se asigura doar finantarea.

Compania LeasePlan a intrat pe piata romaneasca in martie 2007 si a devenit operationala in luna septembrie a aceluiasi an, printr-o investitie initiala de circa 1,3 milioane euro.

Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments BV (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Lease plan profit, #cifra de afaceri , #Cifra de afaceri