LG va pune capat productiei de televizoare cu plasma

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 13:43
1504 citiri
LG va pune capat productiei de televizoare cu plasma
gadgets.ndtv.com

Grupul sud-coreean LG Electronics Inc a anuntat marti ca va inceta productia de televizoare cu plasma pana la finele lunii noiembrie, pentru a putea sa-si concerteze eforturile pe televizoarele cu cristale lichide si cele cu tehnologie OLED, transmite Reuters.

Intr-un comunicat bursier, LG a precizat ca decizia adoptata marti de Consiliul de Administratie reflecta scaderea cererii pentru televizoare cu plasma, in conditiile in care aceste operatiuni au fost responsabile pentru 2,4% din veniturile inregistrate in anul 2013 de LG, informeaza Agerpres.

Potrivit firmei de cercetare de piata NPD DisplaySearch, in anul 2015 vanzarile globale de televizoare cu plasma vor scadea pana la 500.000 de unitati, de la 5,2 milioane unitati in 2014, in conditiile in care televizoarele LCD au devenit principalul produs de pe piata globala.

'Am incercat sa mentinem aceste activitati cat mai mult timp posibil. Insa in pofida eforturilor noastre aceste activitati nu mai reprezinta o afacere viabila', a declarat purtatorul de cuvant al LG, Ken Hong.

Analistii sustin ca displayurile cu plasma nu pot sa concureze cu LCD-urile in ceea ce priveste rezolutia ecranului si de asemenea consuma mai multa energie electrica si genereaza mai multa caldura decat un LCD. 'Toti acesti factori combinati ii determina pe marii producatori sa se concentreze pe tehnologia LCD', a declarat analistul IBK Securities, Eo Kyu-jin.

Grupul japonez Panasonic Corp a anuntat inca din luna octombrie a anului trecut ca va renunta la productia de televizoare cu plasma iar in luna iulie a acestui an firma sud-coreeana Samsung SDI Co Ltd a anuntat si ea ca va inceta productia de paneluri cu plasma la finele lunii noiembrie.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#LG productie televizore plasma, #televizore plasma LG , #Cifra de afaceri