Rezultate financiare slabe pentru Washington Post

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 14:30
2393 citiri
Rezultate financiare slabe pentru Washington Post

Publicatia Washinton Post a inregistrat in ultimul trimestru din 2011 un profit de 61 milioane de dolari, cu 22% mai mici decat in anul precedent.

Veniturile intregului grup au scazut cu 10% fata de aceeasi perioada din 2010, la 1,1 miliarde de dolari. Rezultatele slabe sunt cauzate de reducerea operatiunilor diviziilor de ziare si de educatie. Cu toate acestea, profitul diviziei TV a ramas stabil, potrivit HeraldNet.

Profitul publicatiei Washington Post a scazut la 7,4 milioane dolari in trimestrul patru, fata de 19,9 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Ziarul a aratat semne de slabiciune pe mai multe fronturi. Publicitatea editiei printate a scazut cu 6% si in ciuda cresterii numarului de cititori online, veniturile din publicitatea online au scazut cu 15% in T4.

Universitatea Kaplan, in cadere libera

Profitul diviziei de educatie Kaplan a scazut cu 51% in T4, la 32,3 milioane euro. In ceea ce priveste veniturile inregistate de Kaplan, in ciuda faptului ca au scazut la sfarsitul anului trecut, inca reprezinta 60% din totalul veniturilor grupului.

Divizia de invatamant superior s-a contractat din cauza neconcordantelor cu regulamentul Departamentului de Educatie. In ciuda criticilor la adresa tehnicilor de recrutare, unitatea a oferit in premiera studentilor posibilitatea de a abandona cursurile fara plata taxelor, in termen de o luna de la inceperea studiilor. Cu toate acestea, inscrierile studentilor, atat online cat si la cursuri de zi, au scazut cu 23%, la 74.500 la sfarsitul lui 2011, fata de aceeasi perioada din 2010.

Exista anumite indicii de stabilizare a situatiei, dupa ce inscrierile noi au crescut cu 3% in cel de-al patrulea trimestru, fata de T3.

La nivelul anului 2011, grupul The Washington Post a avut un profit de 116,2 milioane dolari, fata de 277, 2 milioane dolari in anul precedent. In ceea ce priveste veniturile, acestea au scazut cu 10% la 4,1 miliarde de dolari.

Compania a continuat in 2011 sa rascumpere actiuni, reducand numarul de actiuni in circulatie la 11%. In 2011 a cheltuit 248 milioane de dolari pentru rascumpararea a aproape 650 de mii de actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#rezultate Washington Post, #profit Washington Post, #rezultate universitatea Kaplan , #Cifra de afaceri