Volumul afacerilor din comert, mai mic in noiembrie 2010

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 10:33
1045 citiri

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia celui auto, a scazut in noiembrie 2010, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu pana la 3,1% fata de octombrie si cu pana la 7,6% fata de aceeasi luna din 2009, precizeaza Mediafax.

Astfel, comparativ cu octombrie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia celui de autovehicule si motociclete, s-a redus cu 3,1% ca serie bruta si cu 1,3% ca serie ajustata, din cauza scaderilor inregistrate de vanzarile de carburanti in magazine specializate (-13%, respectiv -2,7%) si de vanzarile de produse nealimentare (-0,3%, respectiv -1,7%).

Comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun a crescut cu 1,4% ca serie bruta si cu 2,8% ca serie ajustata, potrivit datelor publicate joi de INS.

Fata de aceeasi luna din 2009, volumul afacerilor din comert a coborat cu 7% ca serie bruta si cu 7,6% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Scaderea s-a datorat reducerii vanzarilor de produse nealimentare (-13,4% ca serie bruta si -14,6% ca serie ajustata) si a celor de alimente, bauturi si tutun (-5,9% ca serie bruta si -5,5% ca serie ajustata). 

In schimb, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a urcat cu 5% ca serie bruta si cu 6,8% ca serie ajustata.

In primele 11 luni ale anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia celui auto, a scazut fata de perioada similara din 2009, cu 4,9% ca serie bruta si cu 5,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#cifra afaceri, #comert, #servicii , #Cifra de afaceri