Actionarii Alitalia au aprobat majorarea capitalului cu 300 milioane de euro

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 10:27
1401 citiri
Actionarii Alitalia au aprobat majorarea capitalului cu 300 milioane de euro

Actionarii companiei aeriene Alitalia, care se confrunta cu probleme financiare si cauta un partener strategic, au aprobat marti majorarea capitalului cu pana la 300 milioane de euro (255 milioane de lire sterline), transmite Reuters.

Actionarii au la dispozitie 30 de zile pentru a decide daca vor subscrie la cererea de majorare a capitalului.

Alitalia a anuntat ca Posta italiana ar urma sa garanteze o investitie de 75 milioane de euro daca actionarii nu vor subscrie in intregime suma necesara majorarii capitalului. De asemenea, bancile italiene Intesa SanPaolo si UniCredit vor acorda Alitalia garantii de pana la 100 milioane de euro.

In plus, conducerea Alitalia a anuntat ca este pregatita sa demisioneze dupa emisiunea de actiuni, in urma posibilei modificari a actionariatului companiei aeriene.

Luni, compania aeriana germana Lufthansa a anuntat ca nu este interesata de preluarea unei participatii la operatorul aerian Alitalia.

"Nu exista interes pentru Alitalia din partea Lufthansa. Directorul general Christoph Franz si-a exprimat foarte clar pozitia potrivit careia nu exista interes pentru a investi in alte companii aeriene in acest moment", a declarat Martin Riecken, purtator de cuvant al Lufthansa Europe.

Alitalia a acumulat pierderi de peste 840 de milioane de euro si o datorie de un miliard de euro de la salvarea sa de la faliment, in 2009, de catre Air France KLM si un grup de investitori italieni. Air France KLM, care detine 25% din actiunile Alitalia, a anuntat saptamana trecuta ca este dispusa sa vina in ajutorul acesteia daca vor fi indeplinite o serie de conditii stricte.

Vicepresedintele Alitalia, Salvatore Mancuso, a avertizat, insa, ca o eventuala preluare a controlului de catre Air France KLM ar fi foarte costisitoare pentru Alitalia, in special in ceea ce priveste numarul locurilor de munca ce ar urma sa fie eliminate ca urmare a restructurarii operatiunilor.

Unii analisti sunt de parere ca cea mai buna optiune pentru Alitalia este o preluare de catre Air France-KLM, insa surse din apropierea discutiilor sustin ca intre cele doua parti exista divergente importante cu privire la angajamentele financiare si modul in care grupul francez ar modifica operatiunile Alitalia pentru a se potrivi cu reteaua sa.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#actionari Alitalia, #majorare capital Alitalia, #rezultate financiare Alitalia , #Companii aeriene