Aeroportul Brasov, pe lista BEI pentru accesarea de fonduri europene

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 19:09
4389 citiri
Aeroportul Brasov, pe lista BEI pentru accesarea de fonduri europene
Foto: Pixabay

Comisia Europeana a agreat includerea aeroportului Brasov pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de expertii Bancii Europene de Investitii (BEI) pentru accesarea de fonduri europene, a anuntat miercuri, intr-un comunicat de presa, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu.

"In urma consultarilor avute astazi (miercuri -n.r.) de ministrul Fondurilor Europene cu CE, la Bruxelles, reprezentantii DG Regio au agreat inceperea pregatirii aplicatiei pentru solicitarea de fonduri europene de catre Consiliul Judetean Brasov, pentru anumite investitii, la aeroportul Brasov-Ghimbav. Mai exact, obiectivul va fi inclus in planul de activitati al Jaspers, organism de asistenta tehnica al BEI, care sprijina imbunatatirea calitatii investitiilor realizate cu fonduri UE", se precizeaza in comunicatul citat.

Conform lui Minzatu, acest acord cu CE reprezinta un prim pas in directia realizarii acestui obiectiv de importanta locala si regionala din bani europeni.

"Desi este un moment important, atentia noastra trebuie sa ramana focusata pe depasirea urmatoarelor etape. Voi continua sa urmaresc evolutia acestui proiect, in care cred cu toata convingerea. (...) Am discutat si cu premierul Viorica Dancila legat de demersurile pentru asigurarea finantarii europene la aeroport, in contextul candidaturii Brasovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm ca, la nivel guvernamental, exista interes si implicare pentru ca acest obiectiv sa se construiasca cu efort financiar cat mai mic posibil din partea comunitatii", a afirmat Minzatu, in comunicatul citat.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#aeroport Brasov Ghimbav, #aeroport Brasov bani europeni , #Companii aeriene