Aeroportul Changi din Singapore, cel mai bun din lume pentru al saptelea an consecutiv

Joi, 28 Martie 2019, ora 12:32
3346 citiri
Aeroportul Changi din Singapore, cel mai bun din lume pentru al saptelea an consecutiv
Foto: CC0 Creative Commons

Aeroportul Changi din Singapore a fost desemnat in 2019, pentru al saptelea an consecutiv, cel mai bun aeroport din lume, conform clasamentului publicat joi de compania britanica Skytrax, auditor al industriei aviatice mondiale, informeaza Bloomberg.

Changi detine prima pozitie din anul 2013 si anul trecut a fost tranzitat de un numar record de 65,6 milioane de pasageri. Conducerea aeroportului a decis sa extinda capacitatea prin constructia celui de-al cincilea terminal, unei a treia cai de rulare, precum si a unei facilitati de cumparaturi si petrecere a timpului liber denumita Jewel, pentru a atrage si mai multi pasageri.

Clasamentul celor mai bune 100 de aeroporturi din lume este dominat de cele asiatice, pe locul doi, trei, patru si cinci fiind aeroporturile Haneda (Tokyo, Japonia), Incheon (Seul, Coreea de Sud), Hamad (Doha) si aeroportul din Hong Kong.

Aeroportul din Munchen, Germania, este cel mai bun aeroport european din acest clasament, locul sapte. Alte aeroporturi europene prezente in clasament sunt cele din Londra - Heathrow - locul opt si Zurich, locul zece.

Aeroporturile din SUA nu se afla pe primele zece pozitii ale acestui sondaj care s-a derulat in fiecare an dupa 1999. Aeroportul din Vancouver (Canada) este cel mai bine plasat aeroport din America de Nord, pe locul 17, iar Denver este cel mai bine plasat aeroport din SUA, pe locul 32.

In Europa de Est, compania britanica Skytrax a desemnat aeroportul din Budapesta, care se plaseaza pe locul 89 la nivel mondial, drept cel mai bun aeroport din regiune. Alte aeroporturi din regiune incluse in acest clasament sunt aeroportul din Varsovia, locul 91, si aeroportul din Praga, locul 97.

Studiul Skytrax a implicat peste 13 milioane de calatori din intreaga lume care au fost rugati sa evalueze aeroporturile dupa diferite criterii precum procedurile de check-in, sosiri, transferuri, cumparaturi, securitate si imigratie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#cel mai bun aeroport din lume, #cel mai bun aeroport, #aeroport Changi 2019 , #Companii aeriene