Angajatii Ryanair ameninta cu noi greve: Cand biletul de avion este mai ieftin decat taxiul, sigur ceva e gresit

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 13:29
3395 citiri
Angajatii Ryanair ameninta cu noi greve: Cand biletul de avion este mai ieftin decat taxiul, sigur ceva e gresit
Foto: CC0 Creative Commons

Pilotii si insotitorii de bord ai Ryanair din Germania au fost in greva miercuri, nemultumiti de conditiile de munca si de salarizare, si au amenintat cu declansarea unor noi miscari de protest.

Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, a afirmat ca va fi nevoie de timp pana la finalizarea unor acorduri cu sindicatele si, chiar daca nu-i plac grevele, este decis sa se acomodeze cu ele pentru a proteja modelul de afaceri al companiei aeriene low-cost, transmit DPA si Reuters.

Miscarile de protest din Germania au avut un efect nesemnificativ asupra operatiunilor totale, ceea ce a dus miercuri la o crestere modesta cu 0,6% a actiunilor Ryanair, dupa scaderea de marti. Avioanele Ryanair din Germania reprezinta aproximativ o zecime din flota sa globala.

Ryanair a anuntat marti ca va anula miercuri 150 dintre cele 400 de curse aeriene din si spre Germania, din cauza grevei comune a pilotilor si insotitorilor de bord, si a avertizat ca astfel de greve "ilegale" vor duce la concedieri daca vor fi continuate.

Sindicatul pilotilor germani Vereinigung Cockpit (VC) a cerut Ryanair sa fie de acord cu medierea, in disputa privind salariile si conditiile de munca, dar inca nu s-a ajuns la un acord privind mediatorul. Sindicatul a amenintat ca va declansa noi miscari de protest daca operatorul aerian nu vine cu o oferta mai buna.

"Atat timp cat Ryanair nu va face o oferta imbunatatita, vor putea avea loc noi greve", a explicat negociatorul VC, Ingolf Schumacher.

Verdi, sindicatul german din domeniul serviciilor, cere o majorare substantiala a salariilor precum si contracte locale pentru cei aproximativ 1.000 de insotitori de bord care lucreaza pentru Ryanair.

"In cazul in care cumperi un bilet care este mai ieftin decat o cursa cu taxiul catre aeroport, trebuie sa-si fi dat seama ca ceva este gresit in acest sistem, ca aceste preturi nu pot finanta compania", a declarat purtatorul de cuvant al Verdi, Andreas Splanemann.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#greva Ryanair , #Companii aeriene