Boeing si Airbus au de infruntat concurenta unui mamut creat de Putin si Xi Jinping

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 05:04
8791 citiri
Boeing si Airbus au de infruntat concurenta unui mamut creat de Putin si Xi Jinping
Foto: ainonline.com

Gigantii industriei aerospatiale din Europa si SUA, Airbus si Boeing, au de infruntat un nou competitor rezultat din fuziunea a doua companii din Rusia si China si care poarta numele de China-Rusia Commercial Aircraft International (CRAIC).

Compania are in plan producerea unui avion de dimensiuni mari, capabil sa faca o concurenta reala aeronavelor A350 XWB si 787 Dreamliner, produse de cele doua companii occidentale, anunta CNN Money.

Cooperarea in domeniul aerospatial a fost pusa la cale inca din iunie 2016, cand presedintii Xi Jinping si Vladimir Putin au stabilit planul initial de creare a CRAIC.

Pana la lansarea primului avion produs de noua companie ar mai putea trece un deceniu, rsii si chinezii lucrand la un proiect cu o autonomie de 10.000 km si o capacitate de 280 locuri.

Companiile din sectorl aeronauitic din ambele tari au o evolutie destul de lenta fata de competitorii din Occident, Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) punand pe piata anul acesta modelui C919, care concureaza cu A320 si Boeing 737.

In celasi timp, compania de stat United Air Corporation (UAC) din Rusia vrea sa lanseze in cursul lunii viitoare aeronava Irkut MC-21.

Pentru a trece la un alt nivel insa, ambele state au realizat ca au nevoie de o cooperare mai stransa in domeniul aerospatial, asa ca pus bazele companiei mixte care va avea sediul in Shanghai.

Pana in 2030, China ar putea deveni cea mai importanta piata in domeniul aeronautic, reprezentantii Boeing asteptandu-se ca valoarea vanzarilor de aeronave sa atinga 1.000 miliarde dolari in urmatorii 20 de ani, printre acestea figurand cel putin 1.500 de avioane de dimensiunile celui proiectat de CRAIC.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#piata aeronautica China, #companie mixta ruso chineza, #rivali Boeing Airbus, #vanzari avioane comerciale , #Companii aeriene