Cea mai buna companie aeriana din Europa se retrage din Romania pentru a doua oara

Luni, 10 Decembrie 2018, ora 14:28
1897 citiri
Cea mai buna companie aeriana din Europa se retrage din Romania pentru a doua oara
Foto: CC0 Creative Commons

Operatorul aerian TAP Air Portugal se retrage de pe piata din Romania incepand cu sfarsitul lunii ianuarie 2019, din cauza profitabilitatii scazute pe rutele operate.

"Compania aeriana TAP Air Portugal informeaza ca, incepand cu data de 27 ianuarie 2019, nu va mai opera ruta directa Lisabona - Bucuresti. Clientii cu bilete de avion deja cumparate vor fi protejati pe zborurile altor companii aeriene si vor fi informati despre noile rute sau vor putea solicita rambursarea sumelor achitate, in cazul in care vor dori anularea biletelor. Pasagerii din Romania vor putea contacta Call Center-ul din Lisabona, la numarul de telefon: +351 21 843 11 00", potrivit unui comunicat al operatorului, remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, aceasta a fost a doua incercare de operare pe piata din Romania.

"Operarea reluata si-a dovedit, inca o data, profitabilitatea scazuta, care n-ar justifica continuarea zborurilor pe ruta Lisabona - Bucuresti", se precizeaza in comunicat.

TAP Air Portugal a revenit in iulie 2017 in Romania, cu zboruri directe pe ruta Lisabona - Bucuresti, si estima ca va transporta, pana la finele anului respectiv, 70.000 de pasageri. Compania aeriana a renuntat si in 2016 sa mai opereze zboruri din si catre Romania.

Compania aeriana portugheza a fost desemnata, anul trecut, cea mai sigura companie aeriana din Europa de Vest, conform unui raport JACDEC privind siguranta companiilor aeriene. In acelasi timp, North American Magazine a desemnat compania TAP ca fiind cea mai buna companie aeriana din Europa in ultimii cinci ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#zboruri Lisabona Bucuresti, #TAP Air Portugal se retrage din , #Companii aeriene