Cum este sa zbori cel mai lung zbor cu avionul

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 17:42
2273 citiri
Cum este sa zbori cel mai lung zbor cu avionul
Foto: CC0 Creative Commons

Zborurile cu avionul pe distante foarte lungi au revenit in actualitate chiar daca pretul petrolului se apropie de cea mai ridicata valoare din ultimii patru ani, transmite Bloomberg.

La aproape sase luni dupa ce compania australiana Qantas Airways Ltd. a lansat zborurile directe pe ruta Perth-Londra, rivalul Singapore Airlines Ltd. a decis ca, incepand cu data de 11 octombrie, sa reia cursa de 10.400 de mile (16.700 kilometri) Singapore - New York, care va concura cu zborurile pe ruta Doha - Auckland lansate de compania Qatar Airways pentru titlul de cel mai indelungat zbor cu un avion comercial de pasageri.

Progresele in domeniul tehnologiei si introducerea unor avioane care consuma mai putin combustibil permit ca zborurile pe ruta Singapore - New York sa devina viabile din nou, la cinci ani dupa ce un pret al petrolului de 100 de dolari per baril a impus anularea lor. De data aceasta, un zbor de la Singapore la New York ar urma sa dureze pana la 18 ore si 45 de minute.

Luna trecuta, Singapore Airlines a luat primul din cele sapte avioane Airbus A350-900 Ultra Long Ran pe care le va utiliza, atat pentru ruta Singapore - New York, cat si pentru zborurile pe ruta Singapore - Los Angeles, ce vor fi introduse in luna noiembrie.

Cei interesati sa petreaca aproape 19 ore la bordul unui avion iata la ce se pot astepta in timpul zborului de la Changi Airport pana la Newark Liberty International.

Avionul Airbus va avea 161 de pasageri, comparativ cu 253 de locuri in cazul unui A350 - 900 obisnuit. Aceasta inseamna ca vor fi 67 de scaune rabatabile complet la clasa Business si 94 de locuri la clasa Premium Economy.

De asemenea, Singapore Airlines sustine ca pentru acest zbor va oferi mese care sa contracareze efectele unei perioade de sedere indelungata pe un scaun. Pentru calatorii dependenti de Internet, compania ofera wi-fi contracost.

In timp ce un bilet la clasa Business iti ofera 30 megabytes de date gratuit, un pachet suplimentar de 20 de MB costa sase dolari, iar pachetele mai mari iti ofera 200 de MB pentru 28 de dolari.

Singapore Airlines sustine ca va oferi o viteza de transfer de 4-8 MB pe secunda, in functie de numarul de utilizatori si conditiile meteo.

Cei patru piloti de la Singapore Airlines (doi capitani si doi secunzi) care vor zbura pe ruta Singapore - New York trebuie sa beneficieze de 48 de ore de odihna inainte de zbor. In plus, in timpul zborului, pilotii vor beneficia de cel putin opt ore de odihna, comparativ cu cinci ore si jumatate cat au in mod normal pentru alte zboruri pe distante lungi. Odata ajunsi la New York, pilotii vor avea trei nopti libere inainte de a zbura inapoi la Singapore.

La randul lor, cei 13 insotitori de zbor vor beneficia de cel putin patru ore de odihna in timpul zborului si doua zile libere la New York inainte de zborul de intoarcere.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cel mai lung zbor, #cel mai lung zbor economy , #Companii aeriene