Companiile aeriene europene vor avea pierderi de 1,2 mld. de dolari in 2012

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 07:55
1754 citiri
Companiile aeriene europene vor avea pierderi de 1,2 mld. de dolari in 2012

Liniile aeriene din Europa vor inregistra o pierdere neta de 1,2 miliarde de dolari anul acesta, au declarat reprezentantii Air Transportation Association (IATA).

Aceasta pierdere are loc pe fondul reducerii numarului de pasageri de la first class si business class, conform Financial Times.

In luna iulie, numarul pasagerilor care au calatorit cu first class si business class deasupra Atlanticului de Nord a scazut cu 2,4% fata de aceeasi perioada din 2011.

Industria aeriana globala va anunta in 2012 un profit net total de 4,1 miliarde de dolari, de la o estimare anterioara de trei miliarde de dolari, din cauza ca unele companii aeriene au crescut tarifele.

In 2011, profitul net al companiilor aeriene la nivel global a fost de 8,4 miliarde de dolari. Pentru 2013, IATA estimeaza un profit net total de 7,5 miliarde de dolari.

IATA a avertizat insa ca liniile aeriene europene vor continua sa fie afectate de criza datoriilor din Europa, crescand astfel estimarile in ceea ce priveste pierderile in 2012 de la 1,1 miliarde de euro la 1,2 miliarde de euro.

Companiile aeriene europene precum International Airlines Group sau Lufthansa se bazeaza pe transporturile pe distante lungi, in special deasupra Atlanticului de Nord, pentru a-si majora veniturile.

In ceea ce priveste profitul net al companiilor aeriene americane in 2012, IATA estimeaza ca profitul acestora va creste de la 1,4 miliarde de dolari la 1,9 miliarde de dolari in 2012. Aceasta crestere se datoreaza faptului ca o serie de companii, precum United si Continental, si-au majorat tarifele.

Estimarile provind profitul net al companiilor aeriene din Asia in 2012 au fost majorate de IATA de la doua miliarde de dolari la 2,3 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste profitul total al companiilor aeriene din Orientul Mijlociu in 2013, IATA a crescut estimarile iniutiale de 400 milioane de dolari pana la 700 milioane de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#companii aeriene pierderi 2012, #profit companii aeriene, #profit companii aeriene Europa, #profit compania aeriene SUA, #profit compani aeriene Asia , #Companii aeriene