Divizia aeriana a grupului TUI ar putea muta o parte dintre posturile de mentenanta in Romania

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 15:37
1283 citiri
Divizia aeriana a grupului TUI ar putea muta o parte dintre posturile de mentenanta in Romania

Compania aeriana Tuifly ar putea muta in Romania o parte dintre cele 350 de posturi de mentenanta pentru aeronave, parte a unui program de reducere de costuri derulat de turoperatorul german TUI, proprietarul Tuifly.

Grupul TUI vrea sa scada anual costurile Tuifly cu 65 de milioane de euro prin reducerea serviciilor gratuite si a cheltuielilor cu salariatii, scrie publicatia germana Sueddeutsche Zeitung, citand surse.

TUI vrea sa obtina economii de 35 de milioane de euro din diminuarea costurilor cu forta de munca si negociaza incepand din noiembrie cu angajatii pentru atingerea acestui obiectiv.

"Ne aflam in negocieri, pe care intentionam sa le finalizam in saptamanile urmatoare", a afirmat directorul general al Tuifly, Dieter Nirschl.

Seful Tuifly a refuzat sa comenteze asupra detaliilor programului de reducere a costurilor.

Negocierile au intrat, insa, in impas, noteaza Sueddeutsche Zeitung.

Tuifly vrea modificarea acordurilor colective cu angajatii, inghetarea de salarii si schimbari in politica de pensionare anticipata.

De asemenea, TUI analizeaza mutarea unei parti a operatiunilor de mentenanta in Romania. La divizia de mentenanta a companiei lucreaza 350 de tehnicieni, iar multi dintre acestia se pot astepta sa-si piarda locurile de munca.

Restul reducerilor de costuri, de 30 de milioane de euro, vor fi asigurate din renuntarea la unele servicii gratuite oferite pasagerilor in timpul zborurilor, precum ziare, divertisment si paturi.

In schimbul programului de taiere a cheltuielilor, numit Max Thrust, grupul german intentioneaza sa extinda flota de avioane cu inca sase aeronave.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Tuifly mentenanta, #Tuifly Romania , #Companii aeriene