Lipsa cererii ieftineste produsele romanesti

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 13:31
1190 citiri
Lipsa cererii ieftineste produsele romanesti

In transportul aerian, criza a fost chiar benefica pentru calatori, dar nu si pentru companiile aeriene. Astfel, de la inceputul anului, biletele de avion s-au ieftinit cu circa 30% fata de anul trecut, ca urmare a promotiilor introduse de companiile clasice de transport aerian, potrivit Soranei Moldoveanu, directorul general al companiei BCD Travel.

Tot pe segmentul turism, in acest an vor fi favorizati hotelierii si proprietarii de pensiuni din Romania. Din cauza deprecierii leului in fata monedelor internationale, multor romani nu le va mai conveni sa-si petreaca vacanta in strainatate si vor prefera sa mearga in concediu in Romania, spun operatorii din turism.

Electrocasnicele si electronicele s-au ieftinit in medie cu 20% pe fondul inaspririi creditarii, dar clientii intarzie sa apara.

In plus, rata de innoire a electrocasnicelor albe, de tipul frigiderelor sau masinilor de spalat, este de doi sau de trei ani, iar romanii si-au inlocuit deja aparatele in perioada creditelor cu buletinul, ceea ce ii forteaza pe comercianti sa initieze promotii periodice.

Materialele de constructii s-au ieftinit probabil cel mai mult, pe fondul reducerii drastice a cererii, dar si al scaderii preturilor la principalele materii prime. Otelul si cimentul s-au ieftinit cu 50%, iar restul materialelor, cu aproximativ 30%.

Mana de lucru se gaseste mai usor in prezent si pretentiile constructorilor au scazut simtitor. Astfel, constructia unei case a ajuns sa coste aproape cu jumatate mai putin decat pe timpul boomului imobiliar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#cerere, # ieftinire, # produse, # romanesti , #Companii aeriene