Lufthansa anunta anularea a doua treimi dintre cursele aeriene de vineri

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 10:06
1197 citiri
Lufthansa anunta anularea a doua treimi dintre cursele aeriene de vineri

Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat anularea a doua treimi dintre zborurile de vineri din cauza unei greve de 24 de ore a personalului navigant de pe aeronavele comerciale, care solicita o crestere salariala.

Dupa o prima intrerupere a activitatii timp de cateva ore vineri la Frankfurt si o noua actiune de protest marti la Frankfurt, Berlin si Munchen, sindicatul UFO a amenintat cu o noua greva mai ampla, de 24 de ore, vineri, in cazul in care compania nu va accepta o mediere in privinta revendicarilor salariale, relateaza AFP.

Potrivit unui comunicat al UFO publicat miercuri seara, activitatea va fi intrerupta vineri pe aerporturile din Frankfurt - principalul nod aerian al companiei si al treilea aeroport european -, Berlin, Munchen, Dusseldorf, Stuttgart si Hamburg.

"Inca speram ca este posibil sa evitam greva cu o revenire la masa negocierilor", a declarat miercuri seara, pentru AFP, Michael Lamberty, purtatorul de cuvant al companiei, anuntand insa anularea a doua treimi din cursele aeriene.

"Anulam doua treimi din zboruri astfel incat clientii nostri sa poata gasi alternative. Este important sa ii informam cu suficient timp inainte", a adaugat el.

Clientii Lufthansa vor putea gasi informatii privind zborurile pe site-ul de Internet al companiei, a precizat el.

La randul sau, UFO a declarat ca "regreta profund ca s-a ajuns in acest stadiu dar ca negocierile au ajuns intr-un punct in care nu exista alternativa la greva. De acum este necesar un semn clar in ceea ce priveste viitorul posturilor noastre de insotitori de bord".

Din aprilie, sindicatul cere o crestere a salariilor cu cinci la suta in 15 luni si retroactiv, incepand cu 1 ianuarie, pentru a recupera intarzierile generate de trei ani de stagnare.

Personalul de bord al Lufthansa va intra in greva

UFO se opune, de asemenea, folosirii personalului navigant interimar in avioanele Lufthansa.

Compania a propus o crestere a salariilor cu 3,5 la suta, renuntarea la concedierile din cauze economice, la contractele cu durata nedeterminata si la folosirea personalului interimar.

Conducerea cere si "o contributie la o crestere a competitivitatii", sub forma, de exemplu, a doua ore de munca suplimentara pe luna.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#Lufthansa greva, #Luthansa anulare curse aeriene, #Lufthansa greva vineri, #Lufthansa curse anulate , #Companii aeriene